Programa singulars

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany llença el Programa Singulars “SOM RURALS FEM FUTUR” amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat i les competències tècnico professionals dels joves d’entre 16 i 29 anys que es troben en situació d’atur i/o fora del sistema educatiu.

Aquest programa està impulsat per Garantia Juvenil i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya  (SOC), EL Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

El programa ofereix al joves participants orientació i formació a mida professionalitzadora en cura i maneig de cavalls amb la possibilitat de realitzar pràctiques opcionals en empreses.

Amb aquesta formació pretenem que els joves adquireixin els coneixements i les competències professionals necessàries per poder treballar en el sector rural amb equins i millorar les seves possibilitats d’accedir al mercat de treball.

Durant tot el programa el jove rebrà orientació i recolzament per part de personal orientador per garantir un bon aprofitament de la formació i millorar les seves possibilitats d'inserció laboral.

Paral·lelament a les accions de formació i orientació es realitzaran sortides a l'entorn productiu per millorar el coneixement dels joves sobre el mercat de treball i diverses activitats socials i culturals per reforçar els vincles dels joves amb la societat.

La formació tindrà una durada de 200 hores i es realitzarà íntegrament a un centre eqüestre on els joves adquiriran coneixements sobre cura i maneig de cavalls així com una aproximació a les activitats socials que es poden portar a terme amb cavalls i una introducció a la equinoteràpia. Les pràctiques seran opcionals i es realitzaran en empreses que siguin d'interès pels joves i tindran una durada de 80 hores. Les 200 hores formatives es distribuiran en 5 hores diàries de 9h a 14h de dimarts a divendres del 4 de maç al 14 de maig i els mòduls impartits seran d'alimentació, maneig general i primers auxilis del bestiar equí, higiene, cures i manteniment físic del cavall i tècniques bàsiques de munta a cavall.

Les inscripcions estan obertes fins el 28 de febrer o fins esgotar les 20 places.

El transport pels joves de fora de la comarca estarà subvencionat sempre hi quan utilitzin transport públic. 

Les persones interessades és poden dirigir a: xcolomer@plaestany.cat o als telèfons 972 57 35 50 i al 672 386 866

        

 

 

 

Contacta'ns també a través de WhatsApp web a: