15, de gener 2016 12:22
Des de finals del 2015 el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha posat en marxa dos programes de Treball i Formació per a millorar la qualificació professional de les persones en situació d’atur.

Objectius

• Facilitar l’aprenentatge i l’adquisició de competències professionals en un entorn real de treball.
• Proporcionar la formació més adequada per a millorar la seva ocupabilitat.


Programa adreçat a persones de 45 anys o més, prioritàriament, que es trobin en situació d’atur i hagin exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació, d’acord amb l’EMO/204/2015.

Amb data 13 de novembre en el marc d’aquest programa s’han contractat onze persones, de les quals dues treballen com a auxiliars administratius, una com a peó de pintura, set com a peons de paleteria i jardineria i una altra com a coordinadora del programa.

Els auxiliars administratius porten a terme la digitalització i la descripció dels negatius del fons fotogràfic d’Ernest Costa Savoia de Fontcoberta i l’organització de l’arxiu de gestió administrativa dels Ajuntaments de Serinyà i Vilademuls, així com la classificació i descripció de documents dels anys 1980-2010 dels arxius del Consell Comarcal i dels Ajuntaments de Cornellà del Terri, Serinyà i Vilademuls. I els peons realitzen feines de manteniment en els diferents municipis de la comarca.

Programa adreçat a persones en situació d’atur beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció, d’acord amb l’EMO/244/2015.

Amb data 16 de desembre en aquest programa s’han contractat nou persones; una d’elles realitza tasques administratives en el mateix Consell, una altra realitza feines de neteja pel COIET i una altra fa de suport en l’acompanyament del transport adaptat. De la resta dues treballen a la deixalleria i les altres quatre porten a terme el manteniment i conservació de les rutes de Salamina, senders i rutes BTT.


Al llarg d’aquests dos programes es realitzaran les següents actuacions:

1. Experiència professional mitjançant un contracte laboral, complint amb les tasques encomanades en el seu lloc de feina.
2. Formació vinculada al contracte de treball o bé en competències bàsiques, assistiran a classes per a millorar la seva preparació i per tant optimitzar la seva ocupabilitat.
3. Orientació per a la seva reinserció laboral un cop acabin el seu contracte de treball.
4. Prospecció d’empreses per ampliar possibilitats de cara a una nova contractació.Tots dos programes estan subvencionats per Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. El segon programa dirigit a perceptors de la renda mínima interprofessional està finançat també pel Fons Social Europeu.