L’ÀREA DE BENESTAR SOCIAL DEL CONSELL COMARCAL DEL PLA DE L’ESTANY DISPOSA D’UN NOU VEHICLE DE TRANSPORT ADAPTAT PER MILLORAR-NE EL SERVEI
13, març 2017 12:19

L’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany disposa a partir d’ara d’un nou vehicle destinat a la prestació del servei de transport adaptat. Es tracta, concretament, d’una furgoneta de vuit places més la del conductor, amb una capacitat per encabir-hi un total de quatre cadires de rodes, amb ancoratges, que disposa a més de rampa posterior il·luminada, doble porta lateral, calefacció i aire condicionat, i la màxima seguretat i comoditat. A més, les butaques dels usuaris són giratòries, per millorar-ne la comoditat i versatilitat.

Aquest nou vehicle suposa una gran millora en el servei de transport adaptat que el Consell Comarcal ofereix als habitants de la comarca per donar resposta a les necessitats específiques de desplaçament de les persones que tenen problemes de mobilitat, per afavorir la seva integració social i el seu dret a l’accés als serveis i recursos del territori: centres de dia, centres de rehabilitació, Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) o altres que es considerin necessaris.

L’accés a aquest servei es fa després d’una valoració del treballador social del l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

 Les dades del 2016

Durant l’any 2016, un total de dinou persones s’han beneficiat del servei de transport adaptat de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Concretament, es tracta de deu homes i nou dones. Per municipis, catorze usuaris són de Banyoles, un de Cornellà del Terri, dos de Palol de Revardit i dos de Porqueres. La majoria dels usuaris (13) són majors de 65 anys, seguits dels usuaris situats en una franja d’edat entre els 18 i els 64 anys (5). Només hi ha un usuari menor de 17 anys.

Per tipologia, els usuaris del transport adaptat al Pla de l’Estany han estat aquest 2016 sis persones amb alguna discapacitat i tretze persones grans, que s’han hagut de dirigir al servei de centre de dia per a gent gran (una persona), al servei d’atenció integral per a persones grans en l’àmbit rural (SAIAR) (11 persones), al servei de centre de dia d’atenció especialitzada per a persones amb discapacitat (CAE) (3 persones), al servei de centre de dia ocupacional per a persones amb discapacitat (COIET) (2 persones) i altres serveis (2 persones).