BANYOLES CELEBRA AQUEST DIUMENGE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA FIRA D’EMERGÈNCIES AL PLA DE L’ESTANY
29, març 2017 14:23

Banyoles acollirà, aquest diumenge 2 d’abril, la primera edició de la Fira d’Emergències al Pla de l’Estany, que començarà a les 10 del matí i durarà fins a les 2 del migdia al Parc de la Draga, concretament a la zona de sauló davant del pavelló d’esports. La fira, organitzada pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany, concretament per la seva conselleria de Protecció Civil, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles, té l’objectiu de donar a conèixer al visitant la feina que desenvolupen i els serveis que ofereixen totes les entitats i els cossos de seguretat i emergències que treballen a la comarca, a més de sensibilitzar els ciutadans en matèria de prevenció, seguretat i situacions d’emergències.

A la fira, cada cos de seguretat i emergències tindrà un estand on oferirà informació dels seus serveis i hi exposarà els seus vehicles, mitjans i materials. També hi haurà un punt d’informació general de l’organització des d’on s’explicaran les diverses activitats que s’hi podran fer, a més de l’oferta turística de la ciutat i de la comarca.

Activitats per als més menuts. En aquesta primera edició de la Fira d’Emergències al Pla de l’Estany els més petits podran pintar i fer retallables relacionats amb els diversos cossos de seguretat i emergències de la comarca i aconseguir el carnet Mini Auxiliar Especialista en Emergències al Pla de l’Estany, després d’haver superat petites proves. Un cop passada la gimcana, i superades quatre de les vuit proves proposades, el participant podrà aconseguir el carnet, gràcies a la butlleta de participació que haurà d’haver anat segellant als diversos estands de la fira.

L’oferta infantil de la fira es completa amb inflables com una carpa de fum, on la mainada podrà aprendre la manera de sortir d’un habitacle durant un incendi. També hi haurà demostracions de diverses situacions d’emergències centrades en temes de prevenció, com ara un incendi en una cuina o una deflagració de gas.

 Entitats i cossos participants. Els cossos d’emergències que participen a la fira són Protecció Civil de Banyoles, l’Associació de Defensa Forestal (ADF) del Pla de l’Estany, els Bombers, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la Creu Roja, el Servei d’Emergències Mèdiques SEM i els Agents Rurals.

Protecció Civil de Banyoles exposarà a la fira els seus vehicles i donarà a conèixer l’ús de l’aplicació My 112, que el visitant es podrà descarregar. Trucant des d’aquesta aplicació al 112, l’usuari rep una trucada geolocalitzada i el 112 avisa els cossos d’emergència necessari en cada cas. Per la seva banda, en l’estand de l’Associació de Defensa Forestal del Pla de l’Estany hi haurà una cisterna per subministrar aigua als bombers, que servirà per fer punteria i apagar un foc. En aquest estand també s’hi faran tallers infantils de pintura i retallables.

A més de dos camions, els Bombers exposaran a la fira un helicòpter i una carpa de fums, i hi instal·laran una barra perquè la mainada hi pugui baixar i dues dianes per fer punteria amb una mànega. El visitant també s’hi podrà emprovar un vestit de gala del cos.

Una exposició de fotografies de la Policia Local, una demostració de l’ERIE (Equip de Resposta Immediata en Emergències) de la Creu Roja, una pràctica de Recuperació Cardiorespiratòria (RCP) per part del SEM i l’alliberament d’un ocell rapinyaire per part dels Agents Rurals són altres activitats que es realitzaran durant la fira.