EL CONSELL COMARCAL SIGNA AMB EL CLUB NATACIÓ BANYOLES I AMB EL GRUP GASTRONÒMIC DEL PLA DE L’ESTANY CONVENIS DE COL·LABORACIÓ PER A LA PROMOCIÓ DE L’ESPORT I LA GASTRONOMIA
31, març 2017 10:33

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha signat dos convenis de col·laboració amb entitats significatives que treballen per a la promoció de l’esport i la gastronomia de la comarca. Es tracta, concretament, d’acords amb el Club Natació Banyoles i amb el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany. El conveni firmat amb el Club Natació Banyoles suposa la col·laboració del consell i el club esportiu en la realització i execució de diverses activitats esportives com ara la Mitja Marató Pla de l’Estany, la Volta popular a l’Estany, la Copa del Rei de Rem, l’Open Internacional de Catalunya de Rem, el Campionat de Catalunya de Rem, el Campionat d’Espanya de Rem (en les categories d’aleví, infantil i veterans), la Travessa a l’Estany de Banyoles, i els cursets de natació adreçats a tots els escolars de la comarca.

Segons aquest conveni de col·laboració, que té efectes fins al 31 de desembre del 2017, el Consell donarà suport al Club Natació Banyoles en la realització d’aquestes activitats esportives i, a més, concedirà trofeus als seus participants. Per la seva banda, el Club Natació Banyoles es compromet a organitzar les activitats esportives que consten en el conveni així com aportar un informe de les activitats que organitzi al llarg de l’any. L’aportació del Consell al club esportiu és de 3.000 euros.

Promoció gastronòmica. Per la seva banda, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, a través de la seva Àrea de Promoció Econòmica i Turisme, ha signat també un conveni de col·laboració amb el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany amb l’objectiu d’impulsar i promoure l’oferta gastronòmica de la comarca. El Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany va néixer el 2004 amb l’objectiu d’impulsar els productes i la cuina d’aquest territori. El conveni de col·laboració amb el consell suposa un pas endavant en la voluntat d’ampliar l’oferta gastronòmica de la comarca, i servirà per donar un impuls en la investigació de noves tècniques de cuina i en la recuperació de pràctiques i productes culinaris del passat millorant, d’aquesta manera, el llegat gastronòmic del Pla de l’Estany. Segons el conveni, el Consell Comarcal es compromet, a més, a gestionar la difusió, promoció i divulgació a la comarca de les diverses activitats organitzades pel col·lectiu.

El conveni de col·laboració amb el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany, amb efectes fins al 31 de desembre del 2017, estableix una aportació del Consell Comarcal a aquesta entitat de 1.500 euros.