Comencen els tallers sobre usos i aplicacions del compost a Crespià, Esponellà, Palol de Revardit i Sant Miquel de Campmajor
02, juny 2017 13:50

L’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ja ha començat la campanya per convocar els veïns dels municipis de Crespià, Esponellà, Palol de Revardit i Sant Miquel de Major als tallers sobre usos i aplicacions del compost. Ja fa més de sis mesos que en aquests quatre municipis del Pla de l’Estany es van retirar els contenidors del carrer per a la recollida de l’orgànica i, en substitució, es van instal·lar unes àrees tancades amb compostadors per fer compostatge comunitari, una pràctica molt eficient i respectuosa amb l’entorn. Es calcula que aquests municipis hauran de gestionar al cap de l’any unes 4 tones de residus orgànics a través d’aquest sistema.

Els tallers permeten als assistents aprendre sobre els diferents usos i aplicacions del compost a l’hort i al jardí; rebre assessorament sobre el procés del compostatge i d’extracció del compost, en cas que es tingui el compostador a casa, i rebre informació, si no es disposa de compostador a casa, sobre com sol·licitar-lo o bé com participar en el compostatge comunitari. A més, tots els que participin als tallers es podran endur compost a casa (cal que portin un recipient –cabàs, galleda, bossa, etc.−).


Llocs i horaris. A Esponellà i a Crespià els tallers es faran aquest dissabte, 3 de juny, a les 10 del matí a l’Annex de Cal Baró, i a les 12 del migdia a la Plaça del Pi (zona verda), respectivament. Els propers tallers seran el dissabte 17 de juny: a les 10 del matí, al Camí de la Roqueta (àrea de contenidors), a Sant Miquel de Campmajor, i a les 12 del migdia, al Castell (àrea de contenidors), a Palol de Revardit.