El Consell Comarcal del Pla de l'Estany entrega el premi al guanyador del sorteig de la segona edició de Benvinguts a Pagès
16, de juny 2017 13:20

El president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay, va fer entrega  el passat dimecres, 13 de juny, del premi al guanyador del concurs organitzat per aquesta entitat amb motiu de la segona edició de Benvinguts a Pagès, que es va celebrar el cap de setmana del 3, 4 i 5 de juny. El premi consisteix en un lot d’oli d’oliva verge extra premium 2017 de les varietats Frantoio, Koroneiki, Argudell i Arbequina de Mas Auró, d’Esponellà, que va anar a parar a mans de Pedro Arco Aguilera, veí de Banyoles. Arco va degustar un menú de Benvinguts a Pagès al restaurant La Cassola, de Banyoles, el passat dilluns 5 de juny, i va omplir la butlleta guanyadora del sorteig que Xargay va extreure el dimarts 13 de juny.

 A banda del sorteig a tots els clients dels establiments i productors col·laboradors amb la iniciativa, el Consell Comarcal també ha volgut agrair la implicació dels restaurants i allotjaments participants a aquesta gran festa del món rural obsequiant-los amb una ampolla d’oli L’Olivet, de Mas Auró, guanyador de diversos premis com a millor oli d’oliva verge 2017 amb la medalla d’or a Londres, Nova York i Japó. Els restaurants del Pla de l’Estany participants a la segona edició de Benvinguts a Pagès han estat Can Roca, d’Esponellà i Delluc Celler i La Cassola, de Banyoles. Pel que fa als allotjaments, han participat a l’esdeveniment el Càmping Esponellà (Esponellà), Can Xargay (Mata), El Solei (Porqueres), l’Hotel Casa Anamaria (Ollers), l’Hotel Rural La Sala (Camós), Mas Teixidor (Crespià) i Can Cruïlles (Serinyà).

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany s’ha mostrat també molt agraït amb la implicació de Mas Auró, d’Esponellà, que ha obert les portes de casa seva als visitants de la iniciativa. Es tracta de l’únic productor que ha participat en aquesta gran festa i que, tot i les pluges, s’ha mostrat molt satisfet amb l’esdeveniment, sobretot pel que fa al nombre de visitants que van arribar a la seva explotació a primera hora del matí del dissabte vinguts de Tarragona, Barcelona, Girona i el Pla de l’Estany. Malgrat tot, els organitzadors esperen rebre l’any vinent més participants a la iniciativa, perquè les famílies de tot Catalunya coneguin de prop el món rural de la comarca.

Malgrat les condicions meteorològiques adverses, les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres que van participar a la segona edició de Benvinguts a Pagès van registrar un total de 18.000 visitants, un 45% més que l’any passat (12.500 visitants). Aquestes xifres consoliden la iniciativa al calendari anual i n’accentuen el seu potencial com a atractiu turístic i de promoció del sector rural. Benvinguts a Pagès és una gran festa de món rural que obre les seves portes perquè les famílies de Catalunya puguin veure in situ com es produeixen els aliments que després arriben a taula. En aquests sentit Ramon Sentmartí, director general de Prodeca ─Productora d’Exportacions Agroalimentàries─, una de les entitats organitzadores de l’esdeveniment, ha destacat “la gran acollida que aquesta iniciativa té entre la ciutadania i el grau de satisfacció que detectem entre els visitants”. “També volem agrair la gran implicació i col·laboració dels pagesos i pageses de tots els àmbits que, malgrat  la seva feina i els seus horaris, estan disposats a obrir les portes de casa seva i acollir els visitants de la millor manera possible”, hi ha afegit.