02, novembre 2017 14:25

Des de l’any 2006, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, amb la col·laboració de les àrees de joventut dels ajuntaments de la comarca, posa a disposició dels joves un servei de transport nocturn durant determinades festes majors o esdeveniments amb una gran afluència d’usuaris. Es tracta del servei de Bus Nit, que s’ofereix a majors de 16 anys i enllaça diversos municipis de la comarca per retornar de matinada a casa els joves que surten de festa amb l’objectiu de garantir la seva seguretat en els desplaçaments, fer-los més còmodes les sortides nocturnes, fomentar l’ús del transport públic, potenciar la seva participació als diversos esdeveniments i activitats que se celebren a la comarca i conscienciar-los sobre l’ús de la conducció de vehicles després d’haver consumit alcohol.

En aquesta passada edició de la Festa Major de Sant Martirià, de Banyoles, un total de 61 joves de la comarca han tornat a casa amb el Bus Nit. Concretament, 17 joves han utilitzat aquest servei per arribar a la parada de Banyoles-Vila Olímpica, 17 a Banyoles-Centre, 14 a Serinyà, 7 a Cornellà del Terri, 2 a Melianta, 2 a Porqueres (Centre Cívic i Mata), 1 a Camós i 1 a Palol de Revardit (La Banyeta i Riudellots).

El Bus Nit, amb parada a les Barraques de Banyoles, ha fet sortides cada tres quarts d’hora des de 2/4 de 4 fins a 3/4 de 6 de la matinada. Per utilitzar el servei, no calia inscripció prèvia i el preu del viatge era d’un euro.

La iniciativa, promoguda per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, compta amb el suport de les regidories de Joventut dels diferents municipis i la Comissió de Barraques de Banyoles, i s’inscriu en el marc del Pla Comarcal de Joventut.