El cicle "Surt de l'Ou", de l'Oficina Jove del Pla de l'Estany-Cal Drac, continua amb la xerrada "Treballar a la Unió Europea"
09, novembre 2017 13:32

El cicle Surt de l’Ou, format per quatre jornades sobre Mobilitat Internacional al Pla de l’Estany, continua demà, divendres, 10 de novembre, a Banyoles, amb la segona ponència sobre Treballar a la Unió Europea, que anirà a càrrec d’Arnau Soy, tècnic d’EURES del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.  En aquesta xerrada, que tindrà lloc a les 7 de la tarda al Museu Darder, es mostraran les diverses opcions de feina dins l’Espai Econòmic Europeu que ofereixen la xarxa EURES, el Portal Europeu de la Mobilitat Professional, que ajuda els sol·licitants d’ocupació a sortir a l’estranger per buscar feina a Europa, i el programa Eurodissea, que ofereix pràctiques de tres a set mesos, a l’estranger, als joves que busquen feina i que tenen de 18 a 30 anys. Soy explicarà als assistents com registrar-se a aquests programes, com fer cerques i com consultar les oportunitats de feina que ofereixen.

La primera jornada del cicle, que es va celebrar el passat divendres, 3 de novembre, va ser una sessió introductòria sobre les diverses opcions del Servei de Voluntariat Europeu: per formar-se, treballar, aprendre o millorar un idioma, fer pràctiques, viatjar... entre d’altres. Anna Marí, tècnica de l’Oficina Jove de Girona-L’Estació, i Eva Ontoso, tècnica de l’Oficina Jove del Pla de l’Estany-Cal Drac, van explicar davant d’una desena d’assistents els principals projectes del voluntariat europeu, les seves característiques i quins tràmits cal fer per apuntar-s’hi. Els participants van valorar la ponència amb un nivell global de satisfacció de 9,22 punts sobre 10.

El cicle Surt de l’Ou està organitzat per l’Oficina Jove del Pla de l’Estany-Cal Drac, juntament amb el centre d’informació Europe Direct Girona, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, l’Ajuntament de Banyoles i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és donar a conèixer els serveis i oportunitats que ofereix la mobilitat dins la Unió Europea. Per aquest motiu, les jornades s’estructuren en diversos eixos temàtics, que s’inscriuen en els interessos dels joves de la comarca i que estan a l’abast del públic en general.

El cicle Surt de l’Ou consta de quatre sessions: Voluntariat europeu, que va tenir lloc el 3 de novembre; Treballar a la Unió Europea (10 de novembre); Estudiar i investigar a la Unió Europea (24 de novembre) i Experiències low cost, viatges de motxilla i altres voluntariats (1 de desembre). L’horari de les sessions és de 7 de la tarda a 9 del vespre, adaptat a les necessitats i contingut de les jornades. Les xerrades són gratuïtes i d’entrada lliure (no cal inscripció prèvia).