El cicle Surt de l'Ou, de l'Oficina Jove del Pla de l'Estany-Cal Drac, continua divendres amb la xerrada Estudiar i investigar a la Unió Europea
21, de novembre 2017 13:41

El cicle Surt de l’Ou, format per quatre jornades sobre Mobilitat Internacional al Pla de l’Estany, continua aquest divendres, 24 de novembre, a Banyoles, amb la tercera ponència sobre Estudiar i investigar a la Unió Europea, que anirà a càrrec de Teresa Juanmartí, de l’Associació Nexes, que treballa per afavorir l’aprenentatge intercultural, la participació activa i una transformació social sostenible que veu en la diversitat un recurs enriquidor. Aquesta xerrada, que tindrà lloc a les 7 de la tarda al Museu Darder, de Banyoles, va adreçada als joves amb ganes de marxar a l’estranger a formar-se o estudiar, als que estan pensant cursar el batxillerat o la carrera en un altre país, i als interessats en realitzar una estada a l’estranger per aprendre idiomes. En aquesta xerrada, Juanmartí explicarà com funciona el sistema educatiu en altres països i quins passos cal seguir per marxar a l’estranger a cursar el batxillerat, una carrera universitària, un cicle formatiu o idiomes. Juanmartí explicarà també els tràmits i gestions que cal fer per homologar i convalidar els estudis del sol·licitant i quines beques i oportunitats d’investigació té al seu abast.

El cicle Surt de l’Ou està organitzat per l’Oficina Jove del Pla de l’Estany-Cal Drac, juntament amb el centre d’informació Europe Direct Girona, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, l’Ajuntament de Banyoles i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és donar a conèixer els serveis i oportunitats que ofereix la mobilitat dins la Unió Europea. Per aquest motiu, les jornades s’estructuren en diversos eixos temàtics, que s’inscriuen en els interessos dels joves de la comarca i que estan a l’abast del públic en general.

L’horari de les sessions és de 7 de la tarda a 9 del vespre, adaptat a les necessitats i contingut de les jornades. Les xerrades són gratuïtes i d’entrada lliure (no cal inscripció prèvia).

La darrera sessió del cicle Surt de l’Ou es farà el divendres 1 de desembre i tractarà sobre Experiències low cost, viatges de motxilla i altres voluntariats.