IV edició Copa de Clubs del Pla de l'Estany
22, d’agost 2018 15:23

Tindrà lloc al camp de futbol municipal de Cornellà del Terri els dies 24, 25 i 26 d’agost

Es tracta d’un projecte creat per tots els clubs de futbol de la comarca per organitzar un torneig que es disputarà durant 3 dies, entre el divendres 25 i el diumenge 26 d’agost d’enguany. L'esperit d'aquest torneig és concentrar durant un cap de setmana els primers equips de tots els clubs de futbol del Pla de l'Estany i realitzar un torneig a base d'eliminatòries. La seu consensuada és, aquest any, l’estadi municipal de Cornellà del Terri, el compromís dels clubs és que la seu sigui rotativa. L’esperit principal del torneig continua essent el de fomentar la bona relació entre clubs i que, a més, permetre’ls treure'n un petit rendiment econòmic per l’inici de temporada.

L’objectiu del torneig és consolidar-se com la principal festa del futbol comarcal de pretemporada a més d’ajudar i beneficiar a tots els clubs i extensivament per la pràctica d’aquest esport a la comarca. També es vol fer gaudir de l’esport abans, durant i després de la disputa dels partits,  on hi podran col·laborar tots els espectadors.

Hi participen tots els equips de futbol de la comarca: Agrupació Esportiva Cornellà del Terri, Atlètic Club Banyoles, Club Esportiu Banyoles, Club de Futbol Camós, Futbol Club Serinyà, Unió Esportiva Fontcoberta, Unió Esportiva Porqueres i Unió Esportiva Sant Miquel. Amb el compromís d’assistir-hi amb les primeres plantilles, per així exemplificar la implicació màxima per part dels clubs i fer més atractiu el torneig.

L’edició d’aquest any es juga a l’estadi municipal de Cornellà del Terri, que disposa de bones instal·lacions i compta amb l’acord dels clubs participants. Es jugaran 4 partits cada dia de 2 parts de 25 minuts per partit. Els quarts de final del divendres 24, enfrontaran el Cornellà del Terri amb l’Atlètic Banyoles i el Serinyà amb el Club Banyoles, els dos partits a les 20:20h, a les 23:30h s’enfrontaran el Porqueres amb el Sant Miquel i el Camós amb el Fontcoberta. El dissabte 25 a les 20:10h i a les 21:20h hi hauran les semifinals. La final serà el diumenge 26 a les 20:00h. Posteriorment, a les 21:00h, hi haurà l’entrega de la copa.

No només es tracta d’un torneig de futbol, la quarta edició de la Copa Pla de l'Estany inclourà més festivitats. Per tal d'agrair l'assistència al públic, després dels partits del dissabte 25 d'agost, a la zona de l’aparcament es farà una gran festa oberta a tothom. L'accés a l'estadi continuarà essent gratuït. Un any més, a través de la AE Cornellà, i d'acord amb la resta de clubs participants, s'ha arribat a un acord amb el responsable del bar de l'estadi per posar les consumicions a preus populars. Una mesura que serà molt ben acceptada pels aficionats que s'acostin a veure els partits del torneig.

Al tractar-se d’un torneig de pretemporada, els clubs per finançar-se i fer front a les despeses, s’han buscat patrocinadors, col·laboradors i cada dia es realitzarà un sortegi d’una panera.