El Pla de l'Estany torna un any més a Barcelona per la Fira Mercat de Mercats
18, octubre 2018 14:01

L’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, sota el paraigües del Patronat de Turisme Costa Brava de Girona, participarà els dies 19, 20 i 21 d’octubre a la 9a edició de la Fira Mercat de Mercats de Barcelona.

La fira, que es durà a terme a l’avinguda de la Catedral, vol representar la gran festa del producte i la gastronomia de diverses localitats, amb productes, degustacions i ponències, tot fent un èmfasi especial en l’alimentació sana i de proximitat i en la sostenibilitat. El Patronat de Turisme Costa Brava, juntament amb les comarques gironines, hi participarà facilitant informació turística del territori, principalment gastronòmica, als visitants. A més a més, de la comarca del Pla de l’Estany es repartiran guies de rutes de senderisme, bicicleta i BTT, mapes comarcals, llibres d’activitats i es promocionarà la campanya “Vine en família”.

Per altra banda, les novetats d’enguany se centren a donar a conèixer tot allò que el món de la gastronomia i el comerç pot fer per al medi ambient. I, així mateix, i per primera vegada a Mercat de Mercats, es comptarà amb la presència dels mercats no alimentaris de la ciutat: el Mercat dels Encants - Fira de Bellcaire, els Encants de Sant Antoni i el Dominical de Sant Antoni.

Durant la fira hi haurà una zona de degustació on paradistes i restauradors prepararan àpats com tapes i tasts. També com cada any, diferents comerciants provinents dels mercats de la ciutat traslladaran les seves parades a la fira per donar a conèixer els seus productes. A més de les activitats gastronòmiques hi haurà activitats lúdiques i també un espai familiar on els infants de 0 a 6 anys podran entretenir-se i conèixer el programa educatiu dels mercats de Barcelona.

Pel que fa l’horari, divendres s’obriran les portes a les 12 h, i dissabte i diumenge a les 11 h,  i la fira funcionarà fins les 21.30 h divendres, fins les 22 h dissabte i fins les 21 h diumenge, perquè els visitants puguin gaudir durant tota la jornada de l’esdeveniment.