L’Ajuntament de Vilademuls ingressa el seu fons documental a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany
29, de novembre 2018 15:12

El dijous 29 de novembre, a les 10h, a la seu de l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany es signa el contracte pel qual l’Ajuntament de Vilademuls cedeix, en comodat, el seu fons documental a la Generalitat de Catalunya. Hi assisteix l’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, i el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay.

El fons està format per tota la documentació produïda per l’Ajuntament de Vilademuls a partir de la seva constitució com a ajuntament modern, l’any 1859. Des de llavors l’Ajuntament de Vilademuls representa, governa i administra als seus 800 habitants i a un territori de 62 km2, que comprèn 12 pobles: Galliners, Olives, Ollers, Orfes, Parets d’Empordà, Sant Esteve de Guialbes, Sant Marçal de Quarantella, Terradelles, Vilademí, Vilademuls, Vilafreser i Vilamarí.

Concretament, s’ingressen 305 capses d’arxiu amb documents i expedients que abasten des de l’any 1859 fins al 1989. Tot aquest volum documental, l’Arxiu Comarcal el conservarà, l’organitzarà, en digitalitzarà el que pugui ser més interessant i es posarà a disposició de tota persona interessada a través d’Internet.