El Pla de l’Estany commemora El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
30, de novembre 2018 13:33

Com cada any, la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els diferents tipus de barreres que hi ha a la comarca.

L’acte tindrà lloc el dissabte 1 de desembre a les 12h a la plaça Major de Banyoles, davant de l’escultura del Catalan Power. Es farà la lectura del manifest que ha elaborat la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany i es presentarà l’exposició “Atura’t, observa i pensa. Construïm una comarca sense barreres”. Aquesta exposició recull imatges de barreres arquitectòniques, sensorials, cognitives i també de conductes incíviques. On es mostra la necessitat de que l’accessibilitat ha de ser la base de la nostra societat i apel·la a la responsabilitat que pertoca a cada ciutadà a transformar el nostre entorn. L’exposició es podrà visitar durant tot el dissabte.

La Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany està formada per l’Associació Junts i Endavant, l’Associació Famílies Presents, la Fundació Estany, la Fundació Autisme Mas Casadevall, l’Associació MIFAS, el Centre El Puig, Granés Fundació, l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP) Pla de l’Estany i l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.