13, d’octubre 2014 20:51

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany, a través del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) i amb la col·laboració de l’Agrupació de Barraques de Banyoles, les entitats Les Heretges i Arran, així com Ràdio Banyoles, s’ha elaborat una falta informativa en contra de la violència de gènere en espais d’oci que s’emetrà durant els dies de la Festa Major de Banyoles i dins del recinte de les Barraques.

Aquesta falta l’han enregistrada els alumnes de l’Aula de Teatre de Banyoles i el seu objectiu és prevenir qualsevol agressió sexista i conscienciar el jovent i la població en general que cal incidir i procurar que aquests espais d’oci es desenvolupin de forma sana i responsable i lliure de sexisme.

D’altra banda, des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany posa en marxa el proper dissabte, 18 d’octubre, un nou servei del Bus Nit per transportar els joves i adults que vagin a les barraques de Banyoles. El preu del bitllet és d’un euro i no cal fer inscripció prèvia. Aquest servei enllaça diversos municipis de la comarca i permet retornar de matinada a casa els joves que assisteixen a les festes majors amb l’objectiu de garantir la seguretat en els desplaçaments, fer-los més còmodes les sortides nocturnes i conscienciar-los sobre l’ús de la conducció de vehicles quan es va de festa i es consumeix alcohol.

En el cas del Bus Nit de les barraques de Banyoles la previsió és oferir quatre serveis d’autobús, dissabte vinent, a través de dues rutes, en el ben entès que només seran operatives per tornar els usuaris al seu lloc d’origen. En concret, hi haurà una línia de Banyoles en direcció a Cornellà de Terri i Palol de Revardit que tindrà la seva sortida a les 3 i a les 5 de la matinada i una altra, en direcció cap a Serinyà, però que farà diverses parades per Banyoles i Melianta, en aquest cas amb sortides a les 4 i a les 6 de la matinada.

En les anteriors edicions la majoria d’aquests serveis han tingut molt bona acollida. La iniciativa, promoguda per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, compta amb el suport de les regidories de Joventut dels diferents municipis i s’inscriu en el marc del Pla Comarcal de Joventut. En aquest cas també es compta amb la col·laboració de la Comissió de Barraques de Banyoles.