El Consell Comarcal del Pla de l’Estany torna a coordinar i editar la col·lecció de contes infantils sobre els 11 municipis de la comarca
12, de desembre 2018 11:24

Formen part d’una col·lecció, cada un relacionat amb un municipi de la Comarca del Pla de l’Estany en aquesta ocasió, es presenta “La Matabous”, que té relació amb Palol de Revardit.

Aquesta col·lecció de contes s’edita segons ordre alfabètic, de moment ja s’ha presentat els de Banyoles, Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà i Fontcoberta. L'edició va començar l’any 2008 i va parar-se temporalment l’any 2011. Ara s’ha presentat el conte de Palol de Revardit, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Encara manquen el de Porqueres, el de Sant Miquel de Campmajor, el de Serinyà i el de Vilademuls. Des del Consell Comarcal està previst publicar els següents dos títols l’any vinent.

El President del Consell Comarcal, Jordi Xargay que és alhora Alcalde de Palol de Revardit va mostrar-se molt satisfet de la publicació, ja que es torna a distribuir la col·lecció i que en aquesta ocasió li toca el municipi d'on és alcalde. El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira en va destacar la qualitat de la publicació i la importància d'aquesta iniciativa, ja que és la primera vegada que un ens edita contingut cultural adreçat als més petits.

El conte es basa en una llegenda sobre una bruixa que es transforma en gallina per matar els animals de la pròpia família i que finalment assassinaven. Però l'autora, Eulàlia Sànchez n'ha adequat el contingut per al públic infantil i l'ha modificat lleugerament per presentar un missatge de redempció cap a la bruixa. Joan Manel Fernandez, que va fer les il·lustracions va decidir treure protagonisme a la figura de la bruixa per destacar-ne altres aspectes narratius com el poble en sí.