L'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany torna a organitzar l'Inter 12/90, un projecte intergeneracional i intercultural a les aules de l'Escola Pla de l'Ametller de Banyoles
14, de març 2019 09:12

Per 10è any consecutiu diverses persones majors de 80 anys ateses per el Servei Fem Companyia de Benestar Social comparteixen durant sis sessions un espai amb els alumnes de 6è de primària que en molts casos no tenen la figura d’una persona gran a prop o no tenen l’oportunitat de relacionar-se amb altres persones grans que no siguin del seu entorn familiar.

Les persones grans que hi participen comparteixen experiències i canvis que han viscut en els diferents aspectes de la vida: escola, família, amics, habitatge, societat, etc. A partir del que expliquen, reflexionen plegats i ho comparen amb l’actualitat. Per acabar, ho plasmen amb un treball a l’aula, representant tot el que han après i oferint un moment distès de conversa i interacció. Les experiències intergeneracionals ofereixen un espai a compartir per a persones de diferents edats que no sempre tenen l’oportunitat d’interaccionar. Les persones de més edat se senten valorades i escoltades, ja que la seva experiència pot ajudar a reflexionar i créixer als altres. Els infants alhora comparen les vivències i anècdotes que els hi expliquen amb la dels seus avis i els que no el tenen, o no els tenen a prop, posen de manifest el valor de la figura de les persones grans.

El passat mes de febrer la Fundació Pi i Sunyer va fer entrega d’un diploma de reconeixement al projecte. Al llarg dels darreres anys, la fundació ha acreditat més de tres-centes accions o programes d’èxit, desenvolupats pels governs locals a Catalunya.