Desembre, el mes de la discapacitat al Pla de l’Estany
01, de desembre 2020 09:42

El 3 de desembre és el Dia Internacional de la Discapacitat i la Taula de la Discapacitat del Pla de l'Estany ho commemora amb una programació al llarg de tot el desembre sota el lema: Ets capaç de canviar? Les barreres me les poses tu.

Fins al 18 de gener s'exhibirà a l'aparador d'Eat Art l'exposició que porta el mateix nom de la campanya i que mostra com les barreres físiques de l'entorn i l'actitud de les persones fan que les persones amb discapacitat no puguin tenir una vida normalitzada. A partir del 3 de desembre s'emetrà a Banyoles Televisió el reportatge 'Ets capaç de canviar?', realitzat a partir d'entrevistes a persones de la comarca amb diferents tipus de discapacitat que denuncien les dificultats que es troben en el seu dia a dia.

Actitud

La campanya d'enguany se centra en el canvi d'actitud de la ciutadania per esborrar les barreres que es troben les persones amb discapacitat. Els discriminem, segurament sense voler, quan aparquem en places reservades per a persones amb discapacitat, quan pensem que no són capaços per a fer una determinada feina, quan els parlem d'una manera infantilitzada... Les persones amb discapacitat poden tenir una vida normalitzada si disposen dels suports que necessiten i gaudeixen d'un entorn amable.

La Taula de la Discapacitat del Pla de l'Estany està formada per l'Associació Junts i Endavant, l'Associació Famílies Presents, la Fundació Estany, la Fundació Autisme Mas Casadevall, l'Associació MIFAS, el Centre El Puig, Granés Fundació, l'Equip d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP) Pla de l'Estany i l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany.
 

Arxiu