El Consell renova els vehicles  i la maquinària del centre El Puig
27, de maig 2021 14:09

En el ple ordinari del mes de maig del Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE), que va tenir lloc el passat dimecres 26 de maig a la tarda, es va aprovar una modificació de crèdit de 450.000 €, finançada amb el romanent de tresoreria disponible per a despeses generals derivat de la liquidació del pressupost de l’exercici 2020, que s’invertiran majoritàriament en la renovació de maquinària i de vehicles del centre El Puig i en una primera fase d’obres a les coves de Serinyà.

Amb la partida més àmplia, per un valor total de 305.000 €, s’adquiriran diversos vehicles de serveis del Centre El Puig per substituir els actuals, molt desgastats pel pas del temps i l’ús continuat, com ara un d’elèctric per consergeria i dos més per a les brigades externes i benestar social, així com un nou camió de recollida de residus verds. En paral·lel, es reposarà també maquinària, instal·lacions i l’utillatge. Pel que fa a les coves de Serinyà, i a l’espera del projecte definitiu per a la seva reforma íntegra, en una primera fase es destinaran 50.000 € per a solucionar els petits desperfectes dels edificis amb vista a què puguin tornar a ser visitables en un futur pròxim.

Residus i mocions

Per altra banda, es va aprovar el reglament regulador de l'ús de la deixalleria comarcal del Pla de l'Estany emmarcat dins el nou model de gestió i recollida de residus en el territori, que ja ha encarat el tram final.

 Finalment, es va acordar presentar una moció al Decret Llei 16/2019 de mesures urgents per l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables aprovat pel Parlament de Catalunya, en què s’expressa la conformitat de l’ens comarcal respecte a la instal·lació de parcs eòlics i fotovoltaics en el territori, però sota una regulació que protegeixi les zones agrícoles. La sessió es va tancar aprovant una moció per l’amnistia de tots els presos i preses polítiques, exiliats i exiliades i represaliats i represaliades, i una altra moció en favor del poble palestí i la condemna als atacs a Sheikh Jarrah, Al-Aqsa i Gaza.

Arxiu