RECICLOS s’incorpora a tots els contenidors grocs del Pla de l’Estany
03, d’agost 2020 10:37

RECICLOS s’incorpora a tots els contenidors grocs del Pla de l’Estany

  • El sistema de reciclatge digital present al Pla de l’Estany presenta les millores que s’han posat en marxa durant els moments més durs de la pandèmia. La més destacable és la utilització d’uns nous codis QR instal·lats recentment als contenidors grocs de tota la comarca. 
  • El projecte RECICLOS, desenvolupat per Ecoembes, digitalitza el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de beguda aplicant tecnologia mòbil i incorporant incentius sostenibles per recompensar els ciutadans compromesos amb el reciclatge.

 

El projecte RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa desenvolupat  per Ecoembes i del qual ja en formen part més de 2000 ciutadans i ciutadanes del Pla de l’Estany, ha fet un gran esforç per adaptar-se a les necessitats dels seus usuaris durant els mesos de pandèmia.  Així, aquest mes de juliol ha presentat i implementat diferents canvis que l’ha evolucionat cap a un sistema per incentivar el reciclatge encara més digital i més local.

D’aquesta manera, s’han instal·lat  més de 250 contenidors d’envasos del Pla de l’Estany i uns nous codis QR, necessaris per poder utilitzar la nova versió de l’aplicació app.reciclos.com. Amb la instal·lació del QR al contenidor s’elimina la condició d’utilitzar les bosses de plàstic i els adhesius específics que era necessari anar a recollir als comerços.

Els usuaris de RECICLOS han d’escanejar els codis de barres de les llaunes i ampolles de plàstic de begudes de la mateixa manera que ho feien abans amb la diferencia de que ara, en lloc d’escanejar l’adhesiu que es recollia als comerços, només cal escanejar amb el mòbil l’adhesiu (codi QR) que hi ha situat a tots els contenidors de la comarca.

La nova versió de la webapp també incorpora una sèrie de millores per fer més fàcil el reciclatge als ciutadans a través de RECICLOS.  

Durant aquest mesos es podran donar els RECICLOS aconseguits pel reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes per aconseguir una donació a Càritas Banyoles que farà possible la compra de materials de desinfecció del local i protecció dels assistents i voluntaris. 

RECICLOS neix a TheCircularLab, el centre d’Innovació tecnològica d’Ecoembes, i compta amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i la Generalitat de Catalunya.

 

Arxiu