Quatre explotacions, sis restaurants i sis allotjaments de la comarca participen en el Benvinguts a Pagès d'enguany
24, de setembre 2021 13:17

El cap de setmana del  2 i 3 d'octubre tindrà lloc a tot Catalunya el Benviguts a Pagès, la gran festa de la pagesia catalana, que es tornarà a fer de manera presencial. La comarca del Pla de l’Estany hi participa amb 4 explotacions, 6 restaurants i 6 allotjaments.

Les explotacions del nostre territori ofereixen visites guiades gratuïtes a les seves instal·lacions i obradors perquè els visitants puguin conèixer de primera mà l’origen dels aliments que consumeixen i, de passada, puguin omplir el seu rebost amb productes de quilòmetre 0. Enguany hi participen Baronia de Vilademuls (Vilademuls), productor artesanal de vi que ha rebut diversos premis per la gran qualitat del vi que elabora; Can Llavanera (Crespià) explotació familiar productora de nous, un producte de proximitat, qualitat i sostenible; Dolça Abella (Crespià) apicultors que ofereixen mel de castanyer, de romaní, de bruc i de flors, entre altres, pol·len, pròpolis i altres productes derivats de les abelles, i Granja Mas Colomer (Esponellà) explotació familiar que des de fa 4 generacions es dedica a les vaques lleteres i als productes làctics derivats.

L’any passat, arran de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, el Benviguts a Pagès es va haver de suspendre i només es va dur a terme una edició virtual. Enguany s’han traslladat les dates del primer cap de setmana de juny al primer cap de setmana d’octubre per recuperar el cap de setmana de visites presencials que caracteritza el Benvinguts a Pagès, però és imprescindible la reserva prèvia de la visita a través de la web benvingutsapages.cat/participants-2021/

Pel que fa als restaurants, els que oferiran un menú tradicional de pagès són el Bar Restaurant La Trobada (Crespià), Bar Restaurant La Brasa (Fontcoberta), Restaurant Can Roca (Esponellà), Restaurant Can Xabanet (Banyoles), Fleca degustació d’Esponellà (Esponellà) i el restaurant La Barretina d’Orfes (Vilademuls). Quant a l’allotjament, els visitants podran gaudir de descomptes especials o altres incentius a l’hotel rural La Sala de Camós (Camós), al Mas Tulsà (Palol de Revardit), al càmping Esponellà (Esponellà), Can Xargay Rural&Wellness, El Soley i La Cabanya Rural&Wellness (Porqueres).

Sorteig de 5 àpats

Amb la intenció de fomentar la participació dels visitants a les experiències ofertes per les explotacions de la comarca, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE) ha organitzat el sorteig de 5 àpats per a dues persones, un a cadascun dels restaurants participants en l’esdeveniment. Les butlletes estaran disponibles a les explotacions i establiments col·laboradors.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme.

Arxiu