El Consell Comarcal sol·licita a Interior més efectius i vehicles 4x4 dels Mossos d'Esquadra al territori
08, d’octubre 2021 12:05

El president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany (CCPE), Francesc Castañer, ha dirigit una carta al conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, i al director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Jordi Martinoy, sol·licitant més efectius i vehicles dels Mossos d'Esquadra al territori perquè, segons es llegeix en l'escrit, el nombre d'habitants en una de les comarques més petites de la demarcació de Girona ja supera els 32.000 amb una extensió de 262,78 km², fet que fa converteix l'actual dotació en insuficient.

Castañer explica que la petició neix arran del consell d'alcaldes del passat 15 de setembre, en què es va debatre aquesta casuística i es va acordar per unanimitat comunicar la problemàtica als serveis d'Interior. L'argument principal són les particularitats geogràfiques del territori i l'exigència de disposar de vehicles adaptats a aquestes condicions. Al Pla de l'Estany, s'informa en la missiva, hi ha un seguit de municipis més muntanyosos amb camins rústics on la circulació de cotxes normals és impossible; per tant, és indispensable disposar de vehicles 4x4, ja que de vegades els agents no han pogut ni tan sols arribar a les ubicacions on se'ls requeria.

Una necessitat

El president del CCPE considera que cal un reforç d'agents i de vehicles com més aviat possible perquè cap municipi de la comarca, exceptuant la ciutat de Banyoles, disposa de policia municipal i darrerament s'han viscut diverses situacions en què el nombre de mossos ha estat molt limitat. En aquest sentit, alguns alcaldes han posat de manifest que alguns serveis no s'han pogut dur a terme per manca de cotxes 4x4, però també per manca de patrulles normals.

Finalment, Castañer agraeix la dedicació dels efectius a la comarca on, malgrat aquestes dificultats puntuals, ofereixen el millor servei possible a la població.

Foto: Mossos d'Esquadra

Arxiu