El Consell Comarcal millora la seguretat de les tasques de desbrossament
23, de març 2022 08:15

Els operaris de jardineria del Centre El Puig disposen de dues desbrossadores que incorporen un capçal que evita el llançament de pedres mentre es fan les tasques de manteniment a la via pública. La millora tècnica arriba de la mà de l’empresa Fercon Eines que, a més, ha cedit de forma gratuïta un dels capçals que ja s’estan utilitzant.

Els treballs de desbrossament a l’espai públic han comportat al Consell Comarcal del Pla de l’Estany una despesa al voltant dels 6.000 euros durant el 2021 a causa de l’impacte de pedres en vidres i mobiliari urbà. Per aquest motiu des de Fercon Eines han posat a disposició del Centre El Puig dues desbrossadores que incorporen un capçal que evita el llançament de pedres mentre es fan servir. 

Durant la roda de premsa de presentació s’ha aprofitat per fer una exhibició del funcionament d’aquestes dues noves màquines que incorporen aquest capçal. Més enllà de suposar una millora econòmica, ja que en els darrers tres anys els impactes de pedres han estat valorats en més de 10.000 euros, també hi ha una millora en la seguretat.  En aquesta línia, el Conseller d’El Puig, Francesc Xavier Cros ha destacat que “amb l’adquisició d’aquesta nova maquinària donem resposta a la inquietud dels tècnics pel múltiples desperfectes que cada any es produeixen a causa de les tasques de desbrossament”.

Aquest capçal que evita el llançament de pedres no és una novetat ja que fa anys que existeix en el mercat, si bé, en el seu moment, l’aparició d’aquesta millora no va tenir gaire repercussió. El propietari de Fercon Eines, Sixte Galià ha explicat que “a més d’evitar les projeccions de pedres, els capçals són més respectuosos amb les plantes i també amb els arbres, ja que no en malmeten l’escorça, com sí que passa amb el fil que usen la majoria de màquines”.

L’adquisició d’aquests dos capçals per a les màquines desbrossadores d’El Puig s’ha fet a través del Consell Comarcal. La inversió total ha estat inferior als 1.000 euros, en bona part gràcies a que un dels capçals ha estat cedit gratuïtament per Fercon Eines, l’empresa distribuïdora. L’altre capçal ha tingut un cost de 344 euros que se sumen a la compra també de les desbrossadores per valor de 620 euros.

Arxiu