Els Centre Ocupacional de El Puig guardonat per un vídeo sobre la campanya comarcal de control de les vespes asiàtiques
12, de maig 2022 13:06
  • La cooperativa Consum premia els usuaris i usuàries del centre ocupacional en la categoria de vídeos sobre petites accions per preservar la biodiversitat.
  • Els usuaris i usuàries del centre ocupacional són els responsables d’elaborar les trampes per capturar els exemplars de vespes i que estan a disposició de la població.

El  Centre Ocupacional de El Puig ha guanyat el 1r premi del concurs de vídeo que Consum cooperativa tenia en marxa al voltant de petites accions per preservar la biodiversitat. Els i les usuàries del centre van elaborar un audiovisual en el que explicaven l’arribada de la vespa asiàtica a casa nostra i quines accions es poden fer per tal de controlar aquesta espècie invasora. De fet, des del Centre Ocupacional participen activament en la campanya de control de la vespa asiàtica que per segon any s’ha impulsat des del Consell Comarcal. Els i les usuàries són les encarregades d’elaborar les trampes per capturar vespes, unes trampes que estan a disposició de tota la població del Pla de l’Estany.

En el marc del Dia Mundial del Consumidor 2022 la cooperativa Consum va posar en marxa la 3a edició del concurs de vídeo que enguany buscava recollir accions pensades per a preservar la biodiversitat que havien de poder-se realitzar en el propi centre, municipis o espais naturals dels participants. En aquest context des del Centre Ocupacional El Puig van centrar-se en la vespa asiàtica, des de com va arribar a Europa fins com prevenir l’expansió d’aquesta espècie invasora. Cal recordar que són els propis usuaris del centre els que elaboren les trampes de la campanya impulsada pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

A la 3a edició d’aquest concurs hi van participar més de 3.000 escolars i és que s’adreçava a escolars de cicle mitjà i superior de primària, formació professional, batxillerat, educació especial i centres ocupacionals d’Andalusia, Castella La Manxa, València i Múrcia, més enllà de Catalunya.

Més enllà de les explicacions dels propis usuaris i usuàries també s’acompanya d’imatges i és accessible per a persones sordes ja que una pròpia usuària del centre en fa la interpretació en llengua de signes. En aquest vídeo també es pot veure com elaboren les trampes que s’utilitzen en la campanya comarcal de control de la vespa asiàtica. Gràcies a aquest primer premi, el Centre Ocupacional del Puig ha estat guardonat amb un premi de 1.000 euros.

Arxiu