El Consell Comarcal del Pla de l’Estany contracta 13 persones en situació de vulnerabilitat de la mà del SOC
10, d’agost 2022 11:46
  • El Consell Comarcal ha engegat tres plans d’ocupació destinats a persones amb dificultats per accedir al mercat laboral.
  • El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat una subvenció superior als 300.000 euros per poder contractar durant un any a 13 persones.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany contractarà 13 persones a través del Programa Treball i Formació i que seran subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Les persones contractades formen part de col·lectius vulnerables i seran part de la plantilla del Consell durant la durada del programa realitzant diverses tasques.

Un total de 13 persones seran contractades pel Consell Comarcal durant un any a través de les tres convocatòries incloses en el Programa de Treball i Formació. Les diverses convocatòries tenen per objectiu arribar a 6 col·lectius en situació de vulnerabilitat com són les persones majors de 45 anys (MG45), dones víctimes de violència masclista o en risc de caure en atur de llarga durada (DONA) o persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació (PANP), entre d’altres. Les tres convocatòries que permetran a aquestes persones incorporar-se al món laboral estan subvencionades pel SOC.

El programa de Treball i Formació ACOL, destinat a persones aturades o inactives amb dificultat d’accés al mercat de treball o en situació d’especial vulnerabilitat permetrà contractar 7 persones gràcies a la subvenció de 164.734,08 euros, un programa que també inclou la regularització de la situació de persones sense permís de residència ni treball. En total, amb els altres dos programes, el SOC ha atorgat una subvenció de 304.615,76 euros que ja han permès la contractació de 6 persones.

El conseller de Promoció Territorial, Oriol Serrà, recorda la importància que les persones s’apuntin al SOC per poder-se acollir a aquests programes, ja que la gent que es contracti ha d’estar inscrita a l’atur com a demandat d’ocupació.

Les persones que treballaran pel Consell desenvoluparan tasques de manteniment, de jardineria, de neteja o manipulats, entre d’altres. A més, les línies de MG45 i DONA també inclou 60 hores de formació transversal en l’àrea de les noves tecnologies.  

 

Arxiu