L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal recupera el Bus Nit per les Festes del Tura d’Olot
24, d’agost 2022 12:23

Després de dos anys de pandèmia, l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany recupera el Bus Nit d’Olot. Com a novetat, el bus nit comptarà amb un servei de transport a demanda per als municipis de Crespià, Esponellà, Sant Miquel de Campmajor i Vilademuls. El servei s’oferirà el dissabte 10 de setembre i en podran fer ús els i les joves de més de 16 anys de la comarca.

Amb aquest projecte, que es fa en col·laboració amb les àrees de joventut dels diferents municipis de la comarca, es vol fomentar el transport sostenible i evitar que els i les joves de la comarca agafin el seu vehicle particular per anar a les Festes del Tura d’Olot.

Podrà fer ús del Bus Nit, per només 3,5 euros el viatge, qualsevol jove del Pla de l’Estany a partir de 16 anys (els menors d’edat necessitaran autorització del seu tutor) i caldrà inscriure’s prèviament a l’Oficina Jove. El període d’inscripció serà del 29 d’agost al 8 de setembre.

Com en l’última edició, que es va fer al 2019, es faran dos busos d’anada i dos de tornada. I, com a novetat, enguany s’introduirà el servei de transport a demanda per als municipis de Crespià, Esponellà, Sant Miquel de Campmajor i Vilademuls. La consellera comarcal de Joventut, Anna Garcia, ha destacat que “amb aquesta iniciativa, que sorgeix a petició del mateix jovent, volem afavorir que els i les joves d’aquests municipis no hagin de traslladar-se a un altre poble per poder pujar al Bus Nit”.

El nou servei a demanda es podrà sol·licitar en el moment d’inscriure’s i el jovent d’aquests municipis disposarà d’un transport a demanda que els portarà fins a una de les parades habituals del Bus Nit. Anna Garcia ha destacat que “el transport a demanda serà una prova pilot que, si funciona, es podria implementar en altres busos nit que s’organitzin”.

Bus nit

El Bus Nit d’Olot no és l’únic bus nit que l’àrea de Joventut del Consell Comarcal ofereix aquest any. Concretament, ja s’han realitzat dos busos nit: un per la festa major de Camós i un altre, per la de Porqueres. Després del Bus Nit d’Olot, està previst oferir el servei per la festa major de Banyoles, que es realitzarà els dies 21 i 22 d’octubre.

Arxiu