Serinyà i Sant Miquel de Campmajor deleguen dues obres al Consell Comarcal del Pla de l’Estany
15, de desembre 2022 11:58
  • Es tracta de la urbanització del PAU-07 de Serinyà i de la reordenació de la plaça del Sindicat de Sant Miquel de Campmajor. Els dos consistoris han cedit aquestes actuacions per tal d’agilitzar la burocràcia que comporten les licitacions.

En les properes setmanes s’iniciaran les obres al Polígon d’Actuació Urbanística número 7 (PAU-07) de Serinyà i a la plaça del Sindicat de Sant Miquel de Campmajor que ambdós municipis han delegat al Consell Comarcal del Pla de l’Estany per tal d’agilitzar els processos de licitació que comporten les actuacions.

La primera de les obres que començaran són les que afecten al PAU-07 de Serinyà, en concret a la cruïlla entre els carrers Borriol i Figueres. Un punt que presenta un paviment i uns serveis en un estat precari. L’actuació preveu una urbanització tipus amb voreres de formigó ratllat i colorat i amb el paviment de la calçada amb mescla bituminosa. Respecte a l’afectació sobre els serveis el projecte contempla el manteniment de les xarxes d’aigua potable, d’instal·lació elèctrica de baixa tensió, de telefonia i de gas. Es farà una nova instal·lació d’aigües pluvials i es traslladarà la instal·lació d’enllumenat públic fins a l’encreuament per tal que no quedi al mig del carrer projectat.

El cost d’aquestes obres compten amb un pressupost de 86.152 euros i el termini d’execució s’ha fixat en 3 mesos.

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor també va delegar la licitació de les obres referents a la reordenació de la plaça del Sindicat. El principal motiu d’aquesta actuació és el d’aconseguir una mobilitat més segura, sostenible i de pacificació del trànsit tot reduint el risc d’accidentalitat creant un espai de trobada, circulació i gaudi de la gent amb la col·locació d’arbrat per crear-hi ombres. D’aquesta manera es millorarà també l’accessibilitat i es controlarà el trànsit de cotxes per l’interior, tot amb l’objectiu d’aconseguir una plaça pública.

La restricció de circulació de vehicles, tant des de la carretera com per l’interior de la plaça s’aconseguiran amb la creació de voreres, bancs i desnivells que quedaran integrats en l’espai. Es donarà prioritat als vianants a la resta de l’espai desplaçant les zones d’aparcament a les places existents més al sud i a la plaça de les escoles.

D’entre les actuacions que comportarà l’ordenació de la plaça hi ha el desmuntatge de la bàscula existent i l’adequació de l’enllumenat i la xarxa d’evacuació d’aigües plujanes i el soterrament de la xarxa de baixa tensió i de telefonia. Totes aquestes actuacions que han de fer possible que la plaça del Sindicat estan pressupostades en 161.414 euros i el termini d’execució se situa en tres mesos.

Francesc Castañer, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany destaca que “amb l’actual llei de contractació és necessària una estructura potent per tal de poder tirar endavant aquest tipus d’actuacions.” I en aquesta línia ha afegit que “des del Consell oferim aquest servei als ajuntaments de la comarca per poder posar fil a l’agulla a projectes d’aquesta magnitud.”  

Arxiu