El Consell Comarcal del Pla de l'Estany reparteix 1.500 bosses de reciclatge de paper, vidre i envasos
16, de maig 2017 12:36

L’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha adquirit un total de 1.500 bosses de reciclatge de paper, vidre i envasos, agrupades en 500 lots tricicla, per repartir entre la població de la comarca, donada l’alta demanda per part dels veïns i veïnes dels diferents municipis. Aquests lots de tres bosses es reparteixen al punt informatiu de reforç de la recollida selectiva que es venia fent al mercat de Banyoles els dimecres i que s’ha ampliat a diferents municipis de la comarca que disposen de mercat setmanal. En concret, s’ha situat un punt informatiu de reforç de la recollida selectiva als mercats de Serinyà (primer divendres de mes), Porqueres (segon divendres de mes) i Fontcoberta (tercer dilluns de mes).

L’objectiu d’aquesta acció és donar eines que permetin als habitants de la comarca separar a la llar, d’una manera senzilla i còmoda, cadascuna d’aquestes fraccions de residus domèstics per al seu posterior buidatge entre els corresponents contenidors de carrer.

Les bosses són de polipropilè  teixit amb una capacitat de 21 litres cadascuna, amb unes mides de 24 x 37 x 24 centímetres, unides lateralment amb veta adherent (velcro). El lot està format per una bossa de color blau, per a la separació de paper; de color groc, per a la separació d’envasos, i de color verd, per a la separació del vidre. 

 

Punt informatiu de recollida selectiva. El punt informatiu que porta a terme personal de l’àrea especialitzada del COIET s’encarrega de difondre missatges al voltant de la recollida selectiva i també de repartir lots per a la matèria orgànica (cubells i bosses compostables), a més de bosses trio per a la separació en origen de paper, vidre i envasos. Aquest punt informatiu també serveix per divulgar els serveis que presta el COIET com a  àrea especialitzada del Consell Comarcal del Pla de l’Estany pel que fa a la gestió de residus: deixalleria, recollida d’andròmines i residu verd.

Arxiu