El Consell Comarcal del Pla de l’Estany signa una col·laboració amb l’Obra Social “La Caixa” per una ajuda econòmica de 10.000€
28, de maig 2019 10:12

La gestió d’aquests recursos la realitzarà l’Àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany i servirà per finançar part del servei d’atenció a les situacions de violència, el programa Gent Gran Activa i la Trobada comarcal de la Gent Gran. CaixaBank, a través de l’Obra Social que té com a principal objectiu contribuir al benestar de les persones i donar resposta a les necessitats socials, s’ha compromès a col·laborar amb l’ens comarcal finançant una part d’aquests programes:

El servei d’atenció psicològica a les dones que pateixen o han patit violència (SIAD), ofereix suport a la dona per millorar el seu benestar, se l’acompanya en la presa de decisions, en l’elaboració de la situació viscuda i en la recuperació dels propis recursos i competències. En cas d’urgència, s’activen un conjunt d’accions per a protegir a la dona i als seus fills/es si han patit agressions en les darreres 48 hores. A nivell de prevenció contra les violències s’ofereixen als centres escolars tallers en els que es treballen aspectes sociològics i emocionals relacionats amb les desigualtats. La violència de gènere i la construcció de la masculinitat i feminitat, les agressions sexuals, la violència entre companys i companyes i la resolució de conflictes a partir de situacions vivencials diverses.

El Programa Gent Gran Activa, gestionat també per l’Àrea de Benestar social, són un conjunt d’activitats organitzades per evitar les situacions de soledat, aïllament, la immobilitat i l’agreujament de problemes específics de salut. Té com objectiu millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones grans. S’ofereixen sessions d’activitats físiques com gimnàstica de manteniment, gimnàstica per a persones amb mobilitat reduïda, ioga, relaxació i aiguagim.

La Trobada esportiva de la gent gran, les Xerrades informatives sobre temàtiques del seu interès i la Trobada comarcal de la Gent Gran son accions que formen part del Consell Consultiu de la Gent Gran i que tenen com a objectiu vetllar per la participació de les persones grans en les decisions i les mesures que els afecten.

Arxiu