Benvinguts al Pla de l'Estany

 Si heu entrat en aquesta pàgina web em plau donar-vos la més cordial benvinguda. Des del Consell Comarcal del Pla de l'Estany us posem al vostre abast els diferents serveis que prestem com a administració pública, però al mateix temps també us oferim la possibilitat de fer un recorregut virtual per tots i cadascun dels 11 municipis que composen la nostra comarca.

 Des de fa temps hem fet una aposta decidida per les noves tecnologies en els diversos àmbits de la nostra actuació, tant pel que fa al funcionament de totes les oficines i serveis com per fer arribar l’accés a l’administració única als diferents municipis de la comarca. Ara calia una posada al dia de la nostra pàgina web. No cal dir que esperem que el recorregut que hi feu us complagui i que estem a la vostra disposició per aclarir o prestar qualsevol dels serveis que formen part de les nostres competències com a administració comarcal.

 El Pla de l'Estany és una de les comarques més petites de Catalunya. Situada a l'entorn de l’estany de Banyoles, combina les zones rurals, que mantenen una important activitat agrícola i ramadera, amb els espais urbans, on predominen els sectors dels serveis i de la indústria. Localitzada geogràficament al centre de la demarcació de Girona, és un lloc de pas entre la Costa Brava i els Pirineus. 

 La divisió territorial de Catalunya de l'any 1936 va incloure el Pla de l'Estany dins la comarca del Gironès. Inicialment aquest va ser el criteri establert en l'ordenació aprovada per la Generalitat l'any 1987, però la forta reclamació de la gent del territori, que volien ser reconeguts com a una comarca amb entitat pròpia, va fer que el Parlament de Catalunya l'aprovés el 17 de març de 1988. Fins aleshores existia la Mancomunitat Intermunicipal del Pla de l'Estany.

El Consell Comarcal, des del moment de la seva creació, ha volgut ser una administració propera, receptora i amatent a les demandes i necessitats dels municipis i de les persones que hi viuen. Per aquest motiu, al llarg de tot aquest temps hem treballat per ser una administració cada vegada més àgil, eficaç i, alhora, disposar d’una oferta de serveis més àmplia capaç de satisfer els nous reptes i necessitats de la societat actual.

Amb la intenció de reforçar aquest objectiu us convidem a navegarper la nostra pàgina web i a visitar la nostra comarca.

 

Jordi Xargay i Congost

President del Consell Comarcal del Pla de l'Estany