Dinamització rural

Antecedents:

L'estudi i anàlisi del sector agrari del Pla de l'Estany acumula un seguit de treballs que han permès conèixer la situació i evolució del sector a la comarca. A principis de 2018 el Consell Comarcal encarrega la confecció d'una Diagnosi territorial sobre Pagesia i Producte Local , treball que genera un gran interès entre els agents vinculats a la cadena agroalimentària de la comarca, amb una seixantena de participants en 7 taules de treball municipals. Amb la Diagnosi, el consell va obtenir un primer material estratègic per acompanyar els joves pagesos i explotacions agràries que aposten pel producte final de qualitat, i que volen aportar valor a tota la cadena agroalimentària de la comarca, per donar resposta a les tendències de consum emergents abans citades.

La Diagnosi culmina amb un llistat d'accions, entre les quals donar continuïtat al procés participatiu iniciat. Com a resultat d'això, el Consell acorda promoure un Pla d'Acció de Pagesia i Producte Local del Pla de l'Estany.

Diagnosi del sector agrari del Pla de l'Estany: Pagesia i producte local

 

 

Objectius:

El Pla d'acció per la pagesia i la producció local busca promoure un territori sa i viu, que permeti viure en el territori, del territori i amb el territori.

A partir d'un nou model de relleu productiu que:

-Enforteixi un sistema alimentari sa i de proximitat.

-Mantingui la salut dels ecosistemes per contribuir a mitigar el

canvi climàtic

-Es comprometi en mantenir i recuperar el medi natural i el

paisatge per transferir-lo a les generacions futures

-Construeixi un teixit social productiu cohesionat que estableixi

sinergies i compromisos amb altres agents del territori per

oferir una ocupació estable i de qualitat i donar al món rural el

reconeixement que es mereix.

 

Taules de treball:

Els passats 23 i 24 de setembre es van realitzar dues taules de treball a Porqueres i a Vilademuls per tal de debatre i traçar solucions entorn de la pagesia i producte local de la comarca on van assistir pagesos de la zona, alcaldes i personal tant del Consell com del DARP.

A les taules es va treballar de manera molt dinàmica temes com; Producció i productes, treball, ocupació, població i medi ambient dins dels sectors del porcí/aviram/boví/oví/cabrum/conreus/productes agraris locals/pagesia i territori.

Es va tractar d'una vetllada molt productiva i enriquidora on els diferents assistents van aportar moltes idees e inquietuds per tal de seguir endavant amb el Pla.

 

 

Notícies

Nova edició del curs per obtenir el certificat de professionalitat en cura i maneig de cavalls

Nova edició del curs per obtenir el certificat de professionalitat en cura i maneig de cavalls

27/08/2020

L'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Pla de l'Estany impulsa una nova edició del curs per obtenir el certificat de profession...

Memòria Planificació Estratègica

18/03/2020

En aquest enllaç podeu consultar la memòria final del projecte /Portals/0/Planificació/s_Pla_Estrategic_Memoria.pdf?ver=wtvtqIiYEFBDKn6VCRXMMg%3d%3d