El servei socioeducatiu del Boli Blau repren la seva activitat
10, de febrer 2014 15:40

El dimecres d’aquesta setmana es van reprendre amb tota normalitat les activitats del servei socioeducatiu “Boli Blau”, al barri de la Farga de Banyoles, amb personal propi adscrit a l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Aquesta institució ha assumit directament la gestió de l’equipament que es presta en un nou local adquirit per l’Ajuntament de Banyoles, annex al centre cívic de la Farga.

Un total de 53 nens d’edats compreses entre 6 i 12 anys assisteixen a les diferents activitats de suport educatiu que ja es venien desenvolupant fins ara en el marc d’aquest projecte, que es considera d’innegable interès social. Tots ells estan cursant estudis de primària, han estat derivats des de les escoles i disposen de la corresponent autorització dels pares per assistir a aquest servei de reforç escolar i espai de convivència. La xifra d’inscrits és pràcticament la màxima que pot acollir el centre i se situa en els mateixos paràmetres de l’any passat.

El nou local habilitat, que ha millorat sensiblement la funcionalitat del servei del “Boli Blau”, disposa d’un espai per al desenvolupament del suport escolar, i on la mainada pot fer els deures de l’escola, i un altra sala on es realitzen activitats de sensibilització social i convivència. Durant les setmanes que el servei ha estat tancat, des de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal s’ha treballat conjuntament amb les associacions i entitats d’immigrants i l’associació de veïns del barri per tal de millorar-lo i donar-li un enfoc més òptim