08, d’abril 2016 12:33
Actualment hi ha 521 famílies del Pla de l’Estany que realitzen el compostatge casolà dels residus orgànics de la cuina i el jardí, segons les dades que disposa l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal i que és l’encarregada de promoure aquesta pràctica.

Per tal d’ampliar el nombre d’usuaris, el Consell organitza de forma periòdica, i des de fa uns anys, un taller de compostatge casolà en el marc de la campanya per a la recollida selectiva de matèria orgànica. La propera activitats que es realitzarà en aquest sentit es farà el proper dia 16 d’abril, a partir de les 11.30 h, al Museu Darder de Banyoles.

Com és habitual, les places són limitades per a la sessió, tot i que l’assistència és gratuïta. A banda d’informar i explicar com s’executa el compostatge casolà, l’àrea de Medi Ambient del Consell facilitarà els compostadors a les persones interessades el mateix dia del taller, encara que en aquest l’estri s’ha de pagar.

El compostatge casolà és presenta com una opció ecològica, senzilla, pràctica, natural i econòmica que permet reduir les deixalles i reciclar les restes orgàniques que es generen a casa per tal de produir compost, és a dir una adob natural alhora que es desenvolupa una activitat relaxant.