El consell comarcal assumeix directament la gestió del servei socioeducatiu del "Boli Blau"
25, de gener 2014 15:41

El president del Consell del Pla de l’Estany, Jordi Xargay, ha signat aquest divendres un decret mitjançat el qual la institució comarcal assumeix directament la gestió del servei socioeducatiu “Boli Blau”, al barri de la Farga de Banyoles, amb personal propi adscrit a l’àrea de Benestar Social. Aquest acord implica que de la forma més breu possible s’iniciaran amb tota normalitat el conjunt d’activitats que es venien desenvolupant fins ara en el marc d’aquest projecte que es considera d’innegable interès social.

L’acord s’ha adoptat després que l’empresa a la qual va ser adjudicat el servei el passat mes de desembre, a través d’un contracte menor, hagi renunciat formalment a fer-se’n càrrec. Un cop elaborats els perceptius informes tècnics i jurídics, el Consell ha decidit portar directament la gestió d’una iniciativa que, com és conegut, va adreçada a donar suport educatiu a menors de 6 a 12 anys del barri de la Farga.

Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal vol posar punt final al conjunt d’incidències produïdes en les darreres setmanes i que han impedit fins a dia d’avui la represa de les activitats del “Boli Blau” després de les festes de Nadal. La solució adoptada es considera, en aquests moments, la més viable per tal de garantir el manteniment del projecte. El servei es prestarà en un nou local adquirit per l’Ajuntament de Banyoles, annex al centre cívic de la Farga.

D’acord amb els informes jurídics, la renúncia que s’ha produït no implica cap obligació legal amb les tres empreses que en el seu moment es van presentar a la nova adjudicació, ni subrogar el personal adscrit anteriorment al servei per l’anterior societat privada que se’n feia càrrec.

Banyoles, 25 de gener de 2014