22, d’abril 2016 09:30
El Servei de Prevenció de la Dependència Fem Companyia i el Centre Obert de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany han portat a terme una nova acció intergeneracional que ha donat com a fruit, per segon any consecutiu, la publicació d'un conte infantil escrit novament per Sara Rubio Pombo. Així, una usuària del servei és l'autora de la narració i la mainada ha fet les il•lustracions.

Sara Rubio, de 79 anys i veïna de Serinyà, va començar a escriure contes curts en les seves estones lliures, motivada pel taller de memòria al qual va assistir. Enguany la història d’aquest conte gira a l'entorn del viatge que emprèn la protagonista i mitjançant el qual es dóna el missatge de la importància de tenir cura dels animals i respectar-los, compartint part del viatge amb un gat molt peculiar, en “Xerrramec”. L'any passat el conte portava per títol “El jardí dels tarongers”.

El projecte es va iniciar amb la trobada entre la Sara Rubio i els nens i nenes del servei, als quals se’ls va explicar el conte i es va iniciar el procés creatiu. Es van programar un total de sis sessions amb cadascun dels grups d’infants que atén el Centre Obert (d’edats compreses entre el 4 i els 12 anys) durant les quals es van realitzar dibuixos, disfresses, titelles, fotografies i modelatge de plastilina, incorporant els diferents personatges i paisatges que, finalment, han donat el resultat d’aquest conte infantil. L’equip de professionals del Centre Obert ha fet l’adaptació del text i el muntatge final.

Els tècnics de l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal remarquen que “a part de poder gaudir de la lectura del resultat final (el conte), la riquesa del projecte rau en el fet que s’ha estimulat la cooperació, la interculturalitat, el saber compartit i la creativitat de totes les persones que hi han participat. Alhora, implica un reconeixement per la Sara i pels nens i nenes de Centre Obert, una mostra de superació que recordarem sempre”.

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, aquest dissabte el Centre Obert disposarà d'una parada a la plaça Major de Banyoles, en la qual es vendrà el conte i l'autora signarà exemplars. La presentació del conte i del projecte es farà el proper 7 de maig, a Serinyà, en el marc de la Festa del Roser.