29, d’abril 2016 12:40
Després de més de 24 hores caminant, l’equip de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany va arribar a la meta de l’Oxfam Intermón Trailwalker, la cursa solidària de 100 quilòmetres que va recòrrer les comarques gironines, els dies 16 i 17 d’abril passats, amb l’objectiu d’aconseguir recursos per lluitar contra la pobresa i la fam.
Del recinte firal d'Olot, el punt de sortida de la cursa, els 418 equips de sis persones cadascun van fer front al seu desafiament de recórrer els 100 quilòmetres en menys de 32 hores. Cada equip del Trailwalker està format per quatre persones que havien d'afrontar junts la totalitat del recorregut i altres dos persones que els assistien amb cotxe, oferint-los tot el suport necessari durant la prova.
A més d'entrenar, els equips portaven mesos recaptant donatius de familiars, amics, coneguts i empreses, per poder participar en el Trailwalker i donar el recaptat als més de 400 projectes que Oxfam Intermón té a tot el món.
L'equip de l’Efecte Papallona estava integrat per Laura Cornejo, Neus Doñate, Mariona Figueras i Glòria Mascort. Els membres de l'equip de suport van ser Carol Delgado i Sílvia Mairal. La seva arribada a la meta, situada a Sant Feliu de Guíxols, es va produir a les 10.29 h del dia 17, després de caminar 24 hores i 29 minuts.

L’equip, d’altra banda, va guanyar els 1.500 euros que sortejaven les Vies Verdes de Girona per participar a la Trailwalker. Els diners, obtinguts gràcies a les més de 4.000 visualitzacions que va tenir el vídeo promocional penjat al Youtube, es van destinar íntegrament a finançar la inscripció a la cursa.

La Trailwalker és una cursa solidària de 100 quilòmetres que recorre les comarques gironines amb l’objectiu d’aconseguir recursos per lluitar contra la pobresa i la fam. L’organitza Oxfam Intermón i l’equip de l’àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany va decidir participar-hi amb l’objectiu últim de col•laborar en favor d’aquesta causa solidària. La idea de participar a aquesta prova va sorgir la primavera de l’any passat i des de llavors es van estar preparant amb entrenaments en grup, com a mínim un cop al mes.