10, de juny 2016 10:55
El Servei de Prevenció de la Dependència Fem Companyia celebra aquesta divendres, a partir de les 16.30 h, la festa de cloenda la temporada de dinamització 2015-2016 i els 11 anys de servei. Enguany el lloc escollit per a l’activitat és el pavelló poliesportiu d’Esponellà.

Aquest any s’han atès, des del servei, un total 496 persones a la comarca del Pla de l’estany, oferint un seguit d’activitats de promoció de l’autonomia personal, de visualització i reconeixement al col•lectiu. La gran majoria d’activitats que s’han dut a terme, s’han fet en els diferents casals de la comarca facilitant així la interelació entre les persones que s’atenen individualment i la resta de població major de 65 anys que no son atesos i que tenen interès en aprendre coses noves, en mantenir en forma la ment i el cos, en transmetre els seus coneixements i aptituds i en visitar diferents espais culturals, entre altres.

Aquesta temporada s’han ofert tallers de manteniment de la memòria, de català escrit, de manualitats, d’informàtica i de telèfon mòbil intel•ligent, caminades saludables, intercanvis intercomarcals entre dos municipis, sortides a la platja i al multicinemes de Girona, itineraris culturals i sortides al mercat, entres altres.

Val a dir també que el servei fa un treball menys visible però molt important que és el de l’atenció individual, on es visiten a les persones majors de 70 anys que viuen soles als seus domicilis amb l’objectiu d’informar-les, convidar-les a la participació de totes les activitats que es realitzen i fent un treball de seguiment i assessorament en el procés d’envelliment.

La festa d’aquesta tarda començarà amb unes paraules de benvinguda a càrrec l’alcalde d’Esponellà, Joan Farrés, i continuarà amb la presentació del Servei i de l’acte a càrrec del president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay. Tot seguit es farà la reproducció d’un vídeo d’imatges de les activitats realitzades durant el curs 2015-16, seguit d’una actuació a càrrec del grup de Playback del Casal de la Gent Gran de Porqueres i un pica-pica. La clausura de la festa anirà a càrrec de les tècniques del servei.

Pel que fa a les actuacions, sempre se seleccionen espectacles fets per el col•lectiu de gent gran amb l’objectiu de mostrar les capacitats de les persones i engrescar a la participació en la vida sociocultural dels municipis. Al llarg dels anys han passat el grup Calidade, músics jubilats de grans orquestres, la poetessa Montserrat Abelló, les Caramelles de Sant Miquel de Campmajor, l’Esbart Dansaire de Girona, l’il•lusionista Xevi, i el taller de godspell de Dani Alonso.