El Consell Comarcal i el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles signen un conveni per defensar i divulgar el patrimoni cultural de la comarca
04, de maig 2022 11:46
  • El conveni, amb una vigència inicial de dos anys, estableix una col·laboració mútua entre l’ens i l’entitat per millorar, estudiar, defensar i divulgar el patrimoni cultural de la comarca.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany (CCPE) i el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles (CECB) han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de treballar colze a colze pel patrimoni cultural de la comarca. La firma d’aquest conveni porta implícit una comissió de seguiment per vetllar que es compleixin els compromisos adquirits.

Durant els dos propers anys i amb la possibilitat d’ampliar-ho dos anys més, el Consell Comarcal i el Centre d’Estudis Comarcals s’han compromès a treballar conjuntament per preservar el patrimoni cultural del Pla de l’Estany. El conveni signat preveu la millora, l’estudi, la defensa i la divulgació d’aquest patrimoni, així com del paisatgístic de la comarca. A més, des del CECB que compta amb prop de 80 anys d’història, es comprometen a prestar a l’ens el seu assessorament respecte a temes relacionats amb el patrimoni historicoarqueològic, així com de posar a la disposició del Consell el seu arxiu i documentació. En aquest context, la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals, Roser Masgrau destaca “la bona disponibilitat del Consell Comarcal per arribar a aquest conveni. Un conveni que des del Centre d'Estudis Comarcal de Banyoles veiem molt favorablement perquè és posar per escrit allò que el Centre ha anat fent durant molts anys i que té voluntat de continuar fent: treballar per  donar a conèixer i preservar el  patrimoni de la comarca  i també per enfortir el sentiment de pertinença i identificació  amb el Pla de l'Estany."

En la mateixa línia s’expressa la consellera de Cultura i Educació, Anna Garcia que apunta que “finalment hem esmenat una anomalia com era el fet de no tenir un conveni de col·laboració amb una entitat com el Centre d’Estudis que vetlla pel patrimoni cultural de la comarca, una tasca que ens interpel·la directament com a institució”. Tanmateix, el conveni preveu que el CCPE preservi la integritat del patrimoni cultural i declari, quan correspongui, un element com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) o Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), amb el suport dels ajuntaments i la Generalitat.

A més, aquest conveni de col·laboració també preveu la creació d’una comissió de seguiment, encarregada de controlar l’execució dels acords establerts en l’acord de col·laboració. Aquesta estarà integrada pel conseller/a i coordinador/a de l’àrea de Cultura i Ensenyament del CCPE i per la presidenta del CECB.

Arxiu