Camós acull la primera trobada del ‘Bus.cat’ en la que professionals de joventut comparteixen experiències relacionades amb el jovent
27, d’octubre 2022 11:53
  • L’Espai Jove ‘L’Esquella’, el punt de trobada del jovent de Camós, ha estat el lloc en el que ha tingut lloc la primera trobada d’aquesta iniciativa de la Direcció General de Joventut.
  • Un total de 18 professionals de les 6 comarques del Camp de Tarragona han pogut conèixer les polítiques de joventut que s’apliquen a Camós.

Camós ha acollit aquest dijous la primera trobada de la iniciativa ‘Bus.cat’ impulsada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya en la que professionals de joventut del Camp de Tarragona han pogut conèixer les polítiques envers el jovent de Camós.

Amb l’objectiu de conèixer experiències, eines, tècniques i/o aspectes de les polítiques locals de joventut municipals que es puguin traslladar a d’altres punts del territori s’ha iniciat el ‘Bus.cat’. La primera parada d’aquest projecte ha estat Camós que el passat agost va inaugurar L’Esquella, el nou espai jove del municipi. Precisament, aquest ha estat el punt de trobada en el que 18 professionals del Camp de Tarragona, en el que hi estan representades les 6 comarques, han pogut conèixer com es dinamitza el jovent a Camós.

La coordinadora de joventut de les comarques de Girona, Montserrat Pou, ha contextualitzat que aquesta iniciativa sorgeix en el marc de la redacció del Pla Nacional de Joventut de Catalunya. En aquesta línia, ha destacat que “hi ha una manca d’infraestructures relacionades amb el jovent, però aquestes són necessàries i aquesta trobada serveix per posar en comú projectes i veure allò que ha funcionat i allò que no, per tal de no repetir errors”.

Per la seva banda, el regidor de joventut de l’Ajuntament de Camós, Àlex Esteba, ha fet un repàs de les accions promogudes durant aquest any i com s’han organitzat per dur-les a terme. En aquest context, l’edil ha destacat que “és un orgull que Camós sigui el primer municipi en el que es fa aquesta trobada, ja que en part és un reconeixement a les polítiques de joventut que s’estan duent a terme”, a més d’apuntar que més de mil infants han passat pel casal d’estiu en els 10 anys que porta fent-se, un fet que “ha suposat un important planter de nous joves per a l’associació juvenil” ha afegit Esteba.

D’altra banda, també s’ha aprofitat per donar a conèixer altres propostes per als joves que es fan directament des del municipi com les obres de teatre realitzades pel Grup de Teatre ‘El Paller’, la ‘Nit d’Ànimes’, el ‘CamoSKA’, els ‘Vespres a l’era’ o la gimcana de tions. La trobada ha acabat davant del grafit de ‘La Pintada. Tu també hi pintes!”, un projecte impulsat pel Consell Comarcal per fomentar el sentiment de comarca entre els i les joves del Pla de l’Estany.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany gestiona les polítiques de joventut de 8 municipis de la comarca, entre els que s’hi troba Camós que compta amb una tècnica de joventut, fruit del conveni entre consell i ajuntament.

Un cop finalitzada la primer parada del ‘Bus.cat’ els i les professionals de joventut han continuat el seu recorregut a d’altres municipis que els ha portat, avui, fins a Cassà de la Selva (Gironès) i Palafrugell (Baix Empordà). El proper 23 de novembre l’intercanvi es completarà amb la visita dels professionals de joventut de les comarques gironines al Camp de Tarragona.

Arxiu