Les Olimpíades físico-cognitives del Pla de l’Estany tornen després de dos anys d’aturada
03, de novembre 2022 11:19
  • Una cinquantena de persones dels diferents municipis de la comarca han participat en aquest esdeveniment que no se celebrava des del 2019 per la pandèmia.

Cornellà del Terri ha acollit la celebració de les IV Olimpíades físico-cognitives del Pla de l’Estany. Al voltant d’una setantena de persones han participat en aquesta activitat organitzada des del Servei Fem Companyia de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany.

Després de dos anys d’aturada obligada per la pandèmia, s’han tornat a celebrar les Olimpíades físico-cognitives del Pla de l’Estany. La quarta edició d’aquesta activitat s'ha expandit i s’ha celebrat a l’espai Can Font de Cornellà del Terri, després que les tres primeres edicions es fessin a Banyoles. 

En la represa d’aquest esdeveniment hi ha participat una cinquantena de persones que s’han distribuït per municipis i que han pres part de les cinc proves físiques i cognitives. Les proves físiques proposades han estat les bitlles catalanes, la petanca, un circuit d’obstacles i completar el parc de salut, a les que a cada una hi havia una prova cognitiva que s’havia de completar. Un cop finalitzades totes les proves els municipis s’han repartit les medalles a les poblacions que han obtingut millors resultats.

Sílvia Mairal, dinamitzadora del Servei Fem Companyia de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal s’ha mostrat satisfeta de poder tornar a celebrar aquest esdeveniment i ha destacat que “és la primera vegada que sortim de Banyoles i és que la intenció és que les Olimpíades siguin itinerants i que cada any se celebri en un municipi diferent de la comarca.”

Les medalles atorgades són simbòliques i s’han donat en representació dels pobles ja que l’objectiu de les Olimpíades físico-cognitives és la de donar a conèixer i encoratjar a la participació de les activitats d’envelliment saludable que es realitzen a tota la comarca, com són també els tallers de manteniment de memòria, els parcs de salut, els circuits saludables i les gimnàstiques de manteniment. Tanmateix, també es vol fomentar la relació entre els diferents municipis posin a prova les seves habilitats i fomentar la participació i la cohesió   de les persones grans. Aspectes molt importants alhora de mantenir-nos amb un bon estat de salut al llarg dels anys.

Arxiu