El Servei Comarcal de Català inaugura l’exposició ‘Quan parles fas màgia’
13, de gener 2023 14:40
  • L’exposició es presentarà aquest dilluns a les 19 h a la Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres i té per objectiu animar a la gent a participar del programa del Voluntariat per la llengua.

Avui dilluns 16 de gener, a la Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres, tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘Quan parles fas màgia’. La mostra forma part d’una campanya del programa Voluntariat per la llengua (VxL) i vol servir d’impuls d’aquest servei que el Servei Comarcal de Català, del Consorci per a la normalització lingüística (CPNL), ofereix al Pla de l’Estany.  

L’any 2003 s’iniciava el Voluntariat per la llengua, un programa per practicar català a través de la conversa que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Per commemorar el 20 aniversari del VxL s’ha posat en marxa una campanya per animar les persones a participar-hi. L’exposició ‘Quan parles fas màgia’ se centra en un dels aspectes claus del programa: la capacitat de fer créixer el català a través de la conversa i de transformar la vida de les persones que hi prenen part a partir de la llengua.

Aprofitant la inauguració de l’exposició a Porqueres, es presentarà el programa de voluntariat lingüístic amb l’objectiu de formar noves parelles lingüístiques per practicar el català.

L’acte l’organitza el Servei Comarcal Català i la Biblioteca Carles Fontserè i comptarà amb la presència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Porqueres, Elisa Teixidor, i l’actuació del mag Pau.

Arxiu