Finalitzen les visites als menjadors escolars de tota la comarca
17, de març 2023 12:08

El passat 11 de gener es va iniciar la ronda de visites als menjadors escolars del centres educatius de primària del Pla de l’Estany. En total s’han visitat 12 escoles de Banyoles (5), Porqueres (2), Cornellà del Terri, Fontcoberta, Serinyà, Vilademuls i Esponellà per conèixer de primera mà el servei de menjador i conversar amb les AFAs i els centres al voltant del model de gestió.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany és qui té la competència sobre la gestió dels menjadors, però l’ens cedeix a les AFAs de les diferents escoles de la comarca, llevat les escoles Camins de Banyoles i la Carles de Fortuny d’Esponellà, la gestió del menjador. Dins d’aquest grup de centres hi ha dos models: les que fan autogestió i contracten el personal i compren els aliments i les que contracten el servei a una empresa externa.  Per últim, hi ha el cas de l’escola de Sant Esteve de Guialbes en el que la gestió va a càrrec de l’Ajuntament de Vilademuls.

Davant d’aquest varietat de models i amb l’objectiu que el procediment de contractació dels menjadors escolars s’adeqüi a la normativa vigent, el passat mes de gener es va iniciar una ronda de visites a tots els centres educatius de primària del Pla de l’Estany. Aquestes visites, a més de servir per veure de primera de mà el funcionament dels menjadors, també s’ha aprofitat per conversar amb les AFAs i les direccions de les escoles. Francesc Castañer, president del Consell Comarcal valora molt positivament les trobades i destaca que “a les escoles del Pla de l’Estany disposem d’un servei de menjador amb una molta bona qualitat. L’èxit d’aquest servei és la implicació de tota la comunitat educativa i en especial la dedicació de les AFAs perquè aquest sistema funcioni.” “Ha de ser una prioritat de país mantenir les fortaleses d’aquestes col·laboracions en el servei a la vegada que s’ordeni legalment” ha afegit el president.

Les escoles que s’han visitat durant aquests dos mesos han estat: La Draga, el Pla de l’Ametller, Can Puig, el Baldiri Reixach (La Vila) i Camins de Banyoles, la Vall del Terri de Cornellà del Terri, el Frigolet i l’Entorn de Porqueres, l’escola de Sant Esteve de Guialbes de Vilademuls, l’Alzina Reclamadora de Fontcoberta, l’escola Bora Gran de Serinyà i la Carles de Fortuny d’Esponellà.

Arxiu