EL PLA DE L’ESTANY I BANYOLES ES PROMOCIONEN AQUEST CAP DE SETMANA AL MERCAT DEL RAM DE VIC
07, d’abril 2017 14:24

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles participaran conjuntament aquest cap de setmana, del 7 al 9 d’abril, a la Fira del Mercat del Ram de Vic, sota el paraigües del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Segons les dues institucions, la fira és un aparador perfecte per donar a conèixer la comarca al públic català, ja que es tracta d’un esdeveniment consolidat dins l’agenda firal del país, amb exhibicions i concursos ramaders, productes agrícoles, activitats lúdiques, esportives, culturals i comercials, exhibicions i concursos eqüestres i un ampli espai destinat a la gastronomia i al turisme.

 L’objectiu d’aquesta acció promocional és donar a conèixer amb detall l’àmplia oferta turística de Banyoles i del Pla de l’Estany en general, i fomentar un millor posicionament d’aquest territori com a destinació d’interior per al públic català. Per aquest motiu, es distribuiran entre els visitants interessats fulletons sobre rutes a peu, de senderisme i en BTT per l’entorn natural i cultural i informació sobre allotjament, restaurants, gastronomia i mapes, entre d’altres.

 Aquesta és la segona vegada que la comarca i la seva capital aprofiten l’oportunitat que els brinda el Patronat de Turisme Costa Brava per promocionar els seus atractius i les seves potencialitats entre el turisme de proximitat, que és molt representatiu a casa nostra ja que el 60% dels turistes que visiten el Pla de l’Estany provenen del territori català.

 Peticions d’informació

 L’estand del Pla de l’Estany va registrar l’any passat més de 500 consultes. En aquest sentit, la demanda d’informació més repetida pels visitants que es van acostar a aquest punt d’informació va ser sobre l’entorn natural de Banyoles i el Pla de l’Estany i concretament   sobre  les  rutes  a  peu  que   s’hi   poden   realitzar.   En  segon   terme  es van demanar mapes de Banyoles i de la comarca en general, i informació genèrica de la capital amb les activitats que s’hi poden fer. Per últim, la consulta més repetida va ser sobre les rutes en bicicleta i informació genèrica a nivell comarcal.

La Consellera de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal i regidora de Turisme i Promoció Econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha recordat que “és el segon any que hi participem per promocionar tot l’actiu a nivell turístic que tenim i que es pot visitar a Banyoles i el Pla de l’Estany. Segons Vilà, “el públic català és majoritàriament el que visita Banyoles i per això ens adrecem a ell amb accions com el Mercat del Ram de Vic”.