09, de juliol 2014 00:14

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha formalitzat un conveni amb l’empresa Gest-Plast Banyoles 2006 SL per a la cessió, amb caràcter temporal, d’una nau industrial situada a la zona del Mas Renart de Cornellà de Terri amb l’objectiu de ser utilitzada com a magatzem del Centre de Distribució d’Aliments (CDA).

El CDA és un projecte compartit entre el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, l’Ajuntament de Banyoles i Càritas que té com a objectiu subministrar aliments bàsics a les famílies necessitades de la comarca. Les quantitats de palets d’aliments que s’han d’emmagatzemar són variables i van en funció de les aportació de la Fundació Banc d’Aliments, els Fons Europeus, les entitats i empreses col•laboradores i les compres que es realitzen des de l’Àrea de Benestar Social així com de la posterior distribució que se’n realitza per part dels equips de voluntaris, circumstàncies que fan necessari disposar d’un magatzem.

El conveni que s’ha signat amb Gest-Plast Banyoles 2006 SL estableix que la cessió es realitza de forma gratuïta i a precari de la nau per tal de destinar-la a magatzem d’aliments i que el Consell es compromet a deixar lliure les instal•lacions, en el termini màxim d’un mes, en el cas que sigui requerit per l’empresa que l’ha cedit.

Fa més d’un any que Càritas Banyoles obria el CDA des d’on, actualment, s’atenen unes 300 famílies procedents de tota la comarca. En un any, el nombre d’usuaris han crescut un 33%, segons fonts de l’entitat. També s’ha diversificat el volum d’aliments que es reparteixen. Si quan es va obrir es repartien productes de primera necessitat com arròs, llet, pasta, llegums, oli, ous o peix congelat, entre d’altres, si ha afegit la carn congelada i altres productes frescos com verdura i fruita i, darrerament, també s’ha incorporat el pa, tot plegat gràcies a la col•laboració desinteressada d’empreses i entitats de tota la comarca.
El Centre de Distribució d’Aliments compta amb una vintena de voluntaris que treballen per distribuir els aliments entre les famílies més necessitades de la comarca, derivades des dels Serveis Socials. També s’han organitzat diferents cursos per a les famílies en les que es tracten temes com la cuina o les reparacions bàsiques de la llar.