3 municipis del Pla de l’Estany participen del projecte ‘KminArt’
02, de juliol 2024 08:55
  • Cornellà del Terri, Crespià i Porqueres formen part de les rutes que fusionen l’art i el senderisme a través de la instal·lació d’obres d’art a la natura.
  • El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha coordinat el contacte entre el festival i els municipis de la comarca.

El projecte ‘KminArt’ arriba a la comarca del Pla de l’Estany a través dels municipis de Cornellà del Terri, Crespià i Porqueres. Aquesta iniciativa, nascuda l’any 2022, té per objectiu transformar la relació entre l’art, la natura i les persones dinamitzant econòmicament els territoris rurals, apropant l’art, incentivant la participació veïnal i generant respecte envers el medi ambient. Un cop confirmats tots els municipis que hi prendran part en aquesta edició, es fa una crida als artistes que vulguin fer alguna de les instal·lacions perquè presentin els seus projectes.

‘La Volta del Terri’ de Cornellà del Terri, ‘La ruta de les fonts’ de Crespià i la ruta de Porqueres són les tres propostes que s’emmarquen dins del Festival KminArt i que a partir del mes de setembre fins el mes de novembre estaran disponibles per a la gent. A cada una d’aquestes rutes hi haurà diferents punts en els que es podran veure obres d’art fetes per artistes professionals, amateurs i neòfits. A banda d’aquests tres municipis del Pla de l’Estany, en l’edició d’enguany també hi participaran 4 municipis del Ripollès: Pardines, Planoles, Sant Joan les Abadesses i Toses.

Un cop presentats els set municipis d’aquest 2024, des del projecte es fa una crida perquè totes aquelles persones que estiguin interessades en exposar alguna peça artística per formar alguna de les instal·lacions dels diferents recorreguts. La participació en les diferents instal·lacions és oberta a tothom, només cal que aquesta estigui feta amb elements naturals per tal que no es deixi una petjada ambiental.

Creativitat, sensibilitat ambiental i innovació

Les rutes proposades a Cornellà del Terri, Crespià i Porqueres es podran consultar a partir del 6 de setembre i es podran fer durant 3 mesos, fins el mes de novembre. Es tracte de rutes senzilles per a tota la població que comptaran amb diferents instal·lacions artístiques. El Consell Comarcal del Pla de l’Estany, a través de les àrees de Cultura i Promoció Territorial ha fet d’enllaç entre el festival i els diferents municipis de la comarca.

Des del projecte destaquen que les diferents rutes tenen una vocació de reforçar la consciència i el compromís amb elements com la sostenibilitat o l’ecologia, entre d’altres. Al mateix temps el ‘KminArt’ és també una proposta diferent i innovadora que vol desplaçar l’art dels espais tradicionals, fusionant-los amb la natura i amb una activitat saludable com és el senderisme.  Per últim, també afirmen que és un projecte que potencia el turisme regeneratiu que genera un impacte positiu al medi ambient, la cultura local i la comunitat; així com també es contribueix a la promoció econòmica local i s’afavoreix la desestacionalització turística.

Les persones interessades poden presentar les seves propostes artístiques fins el 14 de juliol a través de l’espai usuari del web kminart.cat, on caldrà omplir un formulari. A la mateixa pàgina web també s’hi poden trobar les bases per a participar-hi.

Arxiu