El Consell Comarcal aprova un conveni per fomentar l'ofici de paperer artesà a la Farga d'Aram de Banyoles
09, de juliol 2014 00:43
El ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany va aprovar per unanimitat un conveni de col•laboració amb Sastres Paperers SC per dur a terme un conjunt d’activitats destinades a la formació i divulgació de l’ofici de paperer artesà a l’equipament cultural la Farga d’Aram-Molí Paperer Escatllar, ubicat a la ciutat de Banyoles.

El passat mes de març l’Ajuntament de Banyoles va acordar cedir al Consell Comarcal l’ús de la primera planta de l’equipament cultural municipal la Farga d’Aram per tal que el COIET (Centre Ocupacional i Especial de Treball) hi desenvolupi el Projecte Molí Paperer de Banyoles, complementat amb altres activitats de caràcter educatiu i cultural que facilitin la formació i divulgació de l’ofici de paperer artesà.

Per dur a terme aquesta tasca, que ja es venia realitzant com una activitat més dels usuaris del COIET, el Consell Comarcal ha aprovat un conveni de col•laboració amb l’empresa Sastre Paperers SC, de Banyoles, en considerar que tenen una llarga experiència en la fabricació de paper artesà i en la formació i divulgació d’aquest ofici.

Des del Consell Comarcal es considera que aquest projecte suposa un important element de millora en la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat de la comarca. Al mateix temps d’elaborar paper artesà i millorar els processos de fabricació i la qualitat dels productes elaborats actualment des del COIET, amb el conveni es promou entre els escolars i totes les persones interessades la difusió d’un ofici en perill d’extinció.

En virtut del conveni aprovat en el darrer ple, el Consell Comarcal ha adquirit per 11.900 euros la maquinària necessària per desenvolupar la producció de paper artesà i enquadernació que quedarà adscrita a l’equipament cultural mentre duri l’activitat i que fins ara pertanyia a l’empresa que ha subscrit el conveni.

Sastre Paperers també es compromet a realitzar l’activitat empresarial de producció de paper artesà, a banda del que generin els usuaris del COIET, i les activitats formatives i de divulgació de l’ofici com visites adreçades a grups escolars i públic en general i tallers especialitzats.