La tercera Copa de Clubs del Pla de l'Estany, que reuneix a Porqueres els vuit equips de futbol de la comarca, es consolida
25, d’agost 2017 11:53
L’Estadi Municipal de Miànigues, situat a la zona esportiva de Porqueres, acollirà del 25 al 27 d’agost la tercera edició de la Copa de Clubs del Pla de l’Estany, en què hi participaran els vuit equips de futbol sènior de la comarca: Agrupació Esportiva Cornellà del Terri, Atlètic Club Banyoles, Club Esportiu Banyoles, Club de Futbol Camós, Futbol Club Serinyà, Unió Esportiva Fontcoberta, Unió Esportiva Porqueres i Unió Esportiva Sant Miquel. Un any més, el torneig es disputarà pel sistema d’eliminatòries i l’entrada serà gratuïta. La competició arrencarà el divendres 25 d’agost, a les vuit del vespre, amb els quarts de final, que duraran una hora cadascun. Les semifinals seran el dissabte, i diumenge es jugarà a la mateixa hora la gran final.
Després de dues edicions disputades amb un èxit rotund a l’estadi municipal Miquel Coromina i Moretó de Banyoles, enguany la Copa del Pla de l’Estany es traslladarà al camp de futbol de la zona esportiva de Miànigues, que acaba d’inaugurar noves instal•lacions, i tindrà com a amfitrió la UE Porqueres, amb la voluntat que a partir d’aquest moment la competició sigui itinerant i rotatòria.
Segons va explicar el dimarts passat, 22 d’agost, Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, a la presentació oficial de la tercera edició de la Copa de Clubs, l’objectiu de la competició és que es converteixi en una “festa del futbol de la comarca, que permeti als aficionats reunir-se i gaudir d’aquest esport al territori i fer una radiografia dels equips als inicis de la temporada”.
Per la seva banda, Francesc Castañer, alcalde de Porqueres, va comentar “sentir-se molt orgullós que Porqueres sigui la seu d’aquesta tercera Copa de Clubs” i també va voler agrair els organitzadors i col•laboradors de la competició pels bons resultats obtinguts en les dues anteriors edicions. Castañer va destacar “la sensibilitat que han demostrat els organitzadors per escollir municipis més petits alhora d’organitzar-hi aquest tipus d’esdeveniments, i demostrar que no tot s’ha de fer a la capital de la comarca”. Castañer va avançar que l’aparcament de la zona esportiva, que aquesta setmana està en procés d’asfaltatge, ja estarà llest els dies de la competició.
Pel que fa a l’estructura del torneig, Marc Cuadros, president de la Unió Esportiva Porqueres, amfitrió de l’esdeveniment, va explicar que aquest any es mantindrà igual que en les dues últimes edicions, ja que “el format actual ha funcionat molt bé”. En aquest sentit, es jugaran quatre partits cada dia, cada hora i deu minuts. El divendres, a partir de les 8 del vespre, es jugaran els quarts de final; dissabte, a partir de les 7 de la tarda, les semifinals, i el diumenge, a partir de 2/4 de 5 de la tarda, la final. “Aquests horaris permeten jugar els primers partits en hores adients per la pràctica del futbol, en el moment de menys calor del dia, i la final absoluta, el diumenge, a les 8 del vespre, dues hores abans que la final de l’any passat”, va explicar Cuadros.

Calendari
La tercera edició de la Copa de Clubs del Pla de l’Estany ja té definits els aparellaments de quarts de final, que es van decidir en el sorteig realitzat el passat 4 d’agost al bar de la zona esportiva de Miànigues, a Porqueres. Per una banda, s’enfrontaran el FC Serinyà amb l’Atlètic Club de Banyoles (20.00 h) i la UE Sant Miquel de Campmajor amb la UE Fontcoberta (21.10 h). Els guanyadors d’aquests dos duels s’enfrontaran a la primera semifinal del dissabte (20.10 h). A l’altra banda del quadre, AE Cornellà del Terri-CE Banyoles (22.20 h) i CF Camós-UE Porqueres (23.30 h), els guanyadors dels quals es trobaran a la segona semifinal (21.20 h). Fins ara, el Club Esportiu Banyoles ha guanyat les dues edicions disputades.

Esperit festiu
La tercera edició del torneig Copa Pla de l’Estany inclourà també més festa. En aquest sentit, per agrair l’assistència del públic, el dissabte 26 d’agost, després dels partits, hi haurà un concert en viu a l’aparcament de la zona esportiva de Miànigues, amb la voluntat que l’esdeveniment es converteixi en una autèntica festa del futbol. L’entrada a l’estadi serà gratuïta i les consumicions tindran uns preus populars. També, cada dia, abans de l’inici de l’últim partit de la jornada, es farà un sorteig d’una panera que inclou diversos productes i serveis cedits per entitats i comerços de la comarca.
La Copa de Clubs del Pla de l’Estany, que va néixer fa dos anys amb l’objectiu de crear esperit de comarca i agermanar les entitats esportives que hi participen, està organitzat pels clubs de futbol de la comarca i compta amb la col•laboració del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, els ajuntaments de la comarca, la Federació Catalana de Futbol i diversos patrocinadors (L’Aula, Espai d’Estudi i Aprenentatge; Gimnàs Triops, i Base Podium Miquel Duran).