Banyoles TV emet ‘Del Pla al plat’, un nou programa divulgatiu sobre la gastronomia i els productes del territori produït pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany
16, de febrer 2018 15:02

Es tracta de quatre capítols que recorren les poblacions de Vilavenut, Banyoles, Crespià i Esponellà per conèixer productors d’all, mel, vedella i carbassa

Banyoles Televisió emetrà aquest dilluns, 19 de febrer, a partir de 2/4 de 10 de la nit, el primer capítol de «Del Pla al plat», un nou programa divulgatiu de periodicitat setmanal que vol acostar la gastronomia de la comarca i els seus productes a l’espectador. En cada programa, produït per Banyoles Televisió conjuntament amb l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, un reconegut xef del Pla de l’Estany, acompanyat del presentador, Arnau Vila, cuina al plató una recepta tradicional, elaborada amb ingredients típics de la zona, que servirà per trepitjar el territori i parlar amb un parell de productors de la comarca. Concretament, Banyoles Televisió ha gravat quatre capítols que recorren les poblacions de Vilavenut, Banyoles, Crespià i Esponellà amb entrevistes a elaboradors de productes estrella de la comarca com l’all, la mel, la vedella i la carbassa.
«Del Pla al plat» té l’objectiu de donar a conèixer, de primera mà, el valor afegir de la producció i la gastronomia de quilòmetre zero, tant pel que fa als productes com als processos d’elaboració, producció i cuina. Cada capítol, de la mà d’un productor local, viatja fins al lloc de producció o origen i posa en valor la gastronomia de la zona, com un element clau en la difusió de la cultura i la tradició local.
El programa recorre en format de reportatge els pobles de Vilavenut, Banyoles, Crespià i Esponellà per parlar amb Joan Campos, agricultor d’horta ecològica; Sergi Prada, apicultor de La Dolça Abella; Miquel Trias, de Carns Trias, i Oriol Serrà, de l’empresa d’agricultura ecològica Biòrica. Després, el conductor Arnau Vila porta els ingredients al plató, on el xef d’un dels restaurants de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme prepara una recepta amb els productes escollits com a elements principals.  Els restaurants participants són Can Xabanet, Ca l’Arpa, Vora Estany i La Cisterna, i les receptes, conill a l’all morat, amanida de cítrics amb nous i mel, galta de vedella cuita a baixa temperatura amb salsa de taronja i nep negre i risotto amb carbassa, ceps, bacallà i formatge.
El primer capítol de «Del Pla al plat», de 50 minuts de durada, s’emetrà el proper dilluns, 19 de febrer, a Banyoles Televisió, a dos quarts de deu de la nit. El programa es podrà veure també a una desena de televisions locals de Catalunya adherides a la TDI i, alhora, estarà disponible a través de la pàgina web de Banyoles Televisió i dels seus perfils de les xarxes socials.