El Pla de l'Estany i Banyoles es promocionen al mercat de ram de Vic
23, de març 2018 14:26

L’objectiu és donar a conèixer l’oferta turística del territori al públic català en una de les fires més consolidades del país.
El 60% dels visitants que rep Banyoles i la comarca del Pla de l’Estany provenen del territori català.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles participaran conjuntament aquest cap de setmana, del 23 al 25 de març, a la Fira del Mercat del Ram de Vic, sota el paraigües del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Segons les dues institucions, la fira és un aparador perfecte per donar a conèixer la comarca al públic català, ja que es tracta d’un esdeveniment consolidat dins l’agenda firal del país, amb exhibicions i concursos ramaders, productes agrícoles, activitats lúdiques, esportives, culturals i comercials, exhibicions i concursos eqüestres i un ampli espai destinat a la gastronomia i al turisme.

L’objectiu d’aquesta acció promocional és donar a conèixer amb detall l’àmplia oferta turística de Banyoles i del Pla de l’Estany en general, i fomentar un millor posicionament d’aquest territori com a destinació d’interior per al públic català. Per aquest motiu, es distribuiran entre els visitants interessats fulletons sobre rutes a peu, de senderisme i en BTT per l’entorn natural i cultural i informació sobre allotjament, restaurants, gastronomia i mapes, entre d’altres.

Aquesta és la tercera vegada que la comarca i la seva capital aprofiten l’oportunitat que els brinda el Patronat de Turisme Costa Brava per promocionar els seus atractius i les seves potencialitats entre el turisme de proximitat, que és molt representatiu a casa nostra ja que el 60% dels turistes que visiten el Pla de l’Estany provenen del territori català.

L’any passat l’estand del Pla de l’Estany i Banyoles va repartir més de 1.000 fulletons amb informació turística del territori. La demanda d’informació més repetida pels visitants que es van apropar al punt d’informació van ser sobre l’entorn natural de la comarca i de Banyoles especialment de rutes de senderisme i BTT.

 

La presència a la Fira del Mercat del Ram de Vic ha fomentat un millor posicionament de Banyoles i comarca com a destinació d’interior per al públic català. En aquest sentit, la  Consellera de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal i regidora de Turisme i Promoció Econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha recordat que " la participació a la fira del Mercat del Ram de Vic és una finestra que ens permet poder difondre les diferents rutes en BTT i senderisme que permeten poder recórrer i gaudir dels paisatges que envolten els pobles de la comarca del Pla de l'Estany així com promocionar la bona gastronomia de la zona i el nostre allotjament."