Els productors del Pla de l'Estany que han organitzat visites guiades a les seves explotacions durant la tercera edició de Benvinguts a Pagès, han destacat l'èxit de l'esdeveniment
12, de juny 2018 15:11

Enguany l’esdeveniment de Benvinguts a Pagès ha tancat i ha superat els resultats d’edicions anteriors. Aquest any, sis explotacions, que oferien visites guiades per les seves instal·lacions, juntament amb restaurants, allotjaments i activitats com Vilauba en 3D i el Parc Neolític la Draga proposaven un ampli ventall d’activitats per a tota la família durant el passat cap de setmana.

Mas Auró de Vilert, productors d’oli d’oliva, han acollit a més de 100 visitants durant els dos dies, el Celler de vins Baronia de Vilademuls i Nous de Can Llavanera de Crespià, una cinquantena respectivament. Vedella del Terraprim d’Orfes, varen visitar-los 65 persones i les explotacions que van acollir més visitants va ser els apicultors de la Dolça Abella de Crespià amb més de 240 assistents i la granja especialitzada en làctics Mas Colomer d’Esponellà, amb més de 300 visitants. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, acompanyada del director gerent de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), del Departament, Ramon Sentmartí. Va desplaçar-se fins Esponellà per visitar l’explotació. Durant la visita, la consellera va subratllar la importància del sector primari català i va agrair la complicitat entre el sector públic i el privat que permet, entre altres, l’èxit d’iniciatives com Benvinguts a Pagès.

Els restaurants de la comarca han servit més de 100 menús gastronòmics on oferien productes de proximitat i qualitat, provinents de les explotacions del Pla de l’Estany. Més de 1.000 participants han assistit a les activitats d’aquesta tercera edició de Benvinguts a Pagès.

La major part d’assistents son de Banyoles i del pobles dels voltants, però també varen visitar la comarca famílies de la província de Barcelona i Girona.

A més el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, com en cada edició, ha organitzat un sorteig que es celebrarà el pròxim dijous on es regalarà una panera amb productes de cada explotació entre els participants que va omplir el formulari que podia trobar-se a les instal·lacions dels productors de l’edició d’aquest any.